Oncelikle merhaba ve cevaplarınız icin şimdiden teşekkur ederim. Başlangıc icin bir Arch dağıtımı isteyecektim. Base Arch kurmayı bircok kez denedim fakat her seferinde farklı bir sorunla karşılaştım ve cozmekle uğraşmaya da uşendim acıkcası. Belki de Dual boot yapmaya calıştığımdandır. Linux'a yeni yeni geciyorum o yuzden Windows'u silmiyorum. Olası bir sorunda hızlıca donebilmek icin.
Her neyse bu yuzden Arch tabanlı bir dağıtım kullanmak istedim. Dun arcolinux kurup kullandım ve acıkcası cok hoşuma gitti. Kurulum esnasında bircok secimi kendim yağtım. Alacritty kurdum ve yapılandırılmıştı yani teması vardı ve hoştu vs. Fakat sonra oyun icin optimize etmeye calışırken sanırım ekran kartı suruculerini sildim. Tekrar actığımda ekran gelmedi. Ben de sildim. Yani aslında tekrar kurmayı pek istemiyorum cunku ici cok kalabalık geliyor. 18 GB olarak geldi. Ki sectiğim hicbir şey de yoktu. i3WM Discord ve Lutris. Lutris'i de yuklememişti zaten. Her neyse ben de farklı bir dağıtım kurmak istedim bu sefer.
Şunu da eklemek istedim. Cok oyun oynayan biri değilim ama ara sıra arkadaşlarla LoL ve CS falan atıyoruz. Yani bilmiyorum oyunlarda iyi performans veren bir dağıtım varsa belki...
Sistem.
-----------
i5 7200U. 8 GB 2400MHz. 1 TB HDD. GeForce 930MX. ASUS X542UR.