Oncelikler herkese merhaba, ve cevaplarınız icin şimdiden teşekkur ederim. Şoyle ki, vakit bulmuşken Linux'a gecmek istiyorum. Uzun suredir Linux dağıtımlarıyla ic iceyim ve araştırmayı ve oğrenmeyi de seven bir yapım var. Kısacası cok cekici geliyor. Hazır vakit de bulmuşken gecmeliyim dedim. Kişiselleştirme noktasında sınır tanımadığı icin Arch tabalnı bir dağıtım kullanmak istiyorum. Aslında saf Arch kurup her detayını kendim konfigure etmek istiyordum fakat kurulumda birkac hata alınca sinirim bozuldu. Ben de farklı bir dağıtıma yonelmek istedim. Aklımda endeavour OS var. Siz bu konuda ne dersiniz?
Manjaro kullanmak istemiyorum. Takip ettiğim bir kanalda yakın zamanda Manjaro'nun son zamanlardaki kotu gidişatıyla ilgili bir video yayınlanmıştı. Ve adam onermediğini soylemişti. O yuzden Manjaro'yu eledim. Fakat sizin Manjaro hakkında soylemek istedikleriniz varsa buyurun.
Garuda'da kurulum esnasında i3WM secemiyorduk sanırım o yuzden elemiştim onu da.
Arco, artix gibi dağıtımlara bakmadım bile.
Ya acıkcası dağıtıma cok takılmıyorum. Kendim en baştan konfigure edeceğim bircok şeyi. i3WM kurup her şeyi de ozelleştirmek istiyorum. Driverları kurarken sorun cıkarmayacak bir dağıtım iyi olurdu benim icin. Ana işletim sistemim olarak ilk defa Linux kullanacağım. Daha once bircok kez bircok farklı dağıtımı sanal makinede inceledim. Bir suru şey kurup kaldırdım vs.
Her neyse sizin oneriniz ne olur?
Sistem.
---------
-i5 7200U.
-8 GB 2400MHz.
-1TB 5400RPM HDD.
-GT930MX 2 GB.
(Bu arada ilk olarak Dual boot olarak Windows'un yanına kuracağım. Alıştıktan sonra direk temiz kurulumla tekrar kurmayı duşunuyorum)