Daha onceden Manjaro ve biraz Fedora kullandım şimdide EndeavourOS deneyeceğim (KDE)
Manjaro'da 3 haftalık deniyi mimde surekli bazı araclarda sıkıntı yapıyordu yukleyince geri kalan her konuda cok iyiydi performans konusunda hic sıkıntı cekmedim akıcı ve guzeldi ama bazı araclar yuklediğimde UI'nin cokmesi yuzunden kullanıcı ekleyip yeni kullanıcıya gecmem gerekiyordu en son arac yuklerken yine aynısını yaşadım bu sefer kullanıcıda işimi gormedi bende sıfırlamak yerine Fedora'ya şans verdim.

Fedora guzeldi fena değil kotu değildi ama stabillik konusunda sıkıntı vardı (KDE) aniden sistem yeniden başlıyordu (12 saat kullanımdan sonra değiştim)

Şu an EndeavourOS yukledim ama optimize etmek isterim Linux'a geceli fazla olmadı ama zorluk cekmedim. Wine ile coğu uygulamayı calıştırmak guzel bir şey şu an sistemi bilgisayarıma gore ayarlamak istiyorum.

merak ettiklerim
- Nasıl en iyi şekilde ayarlabilirim (performanstan fazla vermeden gorsellikte onemli sadece performans isteseydim Xfce tercih ederdim o yuzden)
- Snap/Flutpak/Pamac bunların arasındaki fark ne ki pamac daha iyi gibi geliyor yine de.
- Gorev Yoneticisi bulamadım glances ile performansa bakıyorum Gorev Yoneticisi yuklemem mi gerek (ihtiyacım olursa)
- Guvenlik duvarı bir tık sıkıntı cıkarmaya başladı coğu şeyi engellediğini gordum daha onceden guvenlik duvarı pek kullanmadım once KDE connect izin verdim şimdi de Brave de bir tık sıkıntı yarattı.
- Dokunmatik ekran icin daha uygun hale getirmek istiyorum Windows 11 de dokunmatik ekran hareketleri vb. Cok rahat Linux'ta bir tık fazla kotu.

i7-4500U - 8 GB RAM - SSD.