Merhaba Linux ve oyun severler.
Oyundaki takılmalardan şikayetci olduğumu hepiniz biliyorsunuz.
Mouse topu ile ileri geri (yukselme - derinleşme) yapmak istediğimde aşırı takılma ve donma oluyor. Ama dun oyunda şunu fark ettim. Bunun yerine "Page Up/Down" kullanmak aklıma geldi aniden ve denediğimde hic takılma olmadan hareket ettiğimi gordum. Aynı şekilde "sağ-sol/yukarı-aşağı" ok tuşları ile de derinlik / sağ-sol hareket anında takılma olmadığını gordum. Bir tek chat sayfası icin klavye tuşlarını kontrol etmedim. Derken onu da yapıp metni duzeltiyorum. Oyun ayarlarında chat sayfasını acıp kapama işini "Shift" tuşuna atadığımda anlık olmasa bile mouse hareketine gore daha hızlı acılıp kapanıyor ama yine de yeterli değil.
Şimdi savaş onunda tum oyunu mouse ile yaptığım icin, ekranda kayma ve derinlik hareketlerini mouse! A odakladık. Maalesef oyun PC'de monitor eşliğinde kullanıyorum. Tum ekran hareketleri fareye bağımlı bildiğiniz gibi.
Şimdi telefon da insanlar mouse kullanmadığından tum derinlik hareketlerini parmak hareketleri ile yapıyorlar. Yani 2 parmak ile yaklaştırıp uzaklaştırıyorlar. Sağ Sol kayma hareketlerini tek parmak ile ekranı kaydırma şeklinde yapıyorlar. Chat sayfasının simgesine tek tıklama ile acıp kapıyorlar. PC ile telefon kullanımında farklılık normal.
Ben "Winecfg" ayarlarında mouse icin işaretlemeyi bir video da gordum ama pek belirgin değişiklik olmadı. Sonuc olarak mouse tepki suresini oyun icin arttırmam gerekiyor.
Wincfg ekran goruntusunu paylaşıyorum. Konu hakkında bilgi ve yorumlarınız nedir?
Mouse olarak A4'un FM10 serisi kablolu ucuz bir Mouse'nu kullanıyorum. Klavyemde kablolu A4 ve ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum.
Eğer mouse hassasiyetini arttırabilirsek oyun eskisi gibi sorunsuz ve akıcı şekilde Linux'de devam edebileceğim.
"X2670-1660 TI-16RAM" - "XeroLinux X11 KDE" - Lutris
Ana soru kısmında duzeltme yapıyım derken aklıma XeroLinux tecrubem icin konu acmak geldi. Musait bir zamanda XeroLinux kullanacaklar icin rehber mantığında konu acacağım. Umarım amacına ulaşır.
Herkez Linux kullanmalı
Selam.
Dosya Ekleri mouse-1.png 23,8 KB · Goruntuleme: 11
lutris-1.png 100,2 KB · Goruntuleme: 5