Dun archinstall ile Arch ve wayland kurulumu yaptım. Kurulum sırasında NVIDIA sahipli suruculeri sectim. HP Victus 16 laptop kullanıyorum Ryzen 5 5600H işlemcili ve GTX 1650 ekran kartlı bir model. Henuz bir bar kurmadım ve parlaklığı acmak istedim sys/class/backlight/amdgpu_bl1 icinden max_brightness belgesini kontrol ettim, 255 yazıyordu. Daha sonra cıkıp brightness belgesine girdim(default değer 10) ve parlaklığı 255 ile değiştirdim fakat parlaklığın cok daha kısıldığını fark ettim birkac değer daha denedikten sonra değer ne kadar duşerse parlaklığın o kadar acıldığını fark ettim. Fakat sorun şu ki değeri 0 yaptığımda dahi Full parlaklığa ulaşamıyorum.

Kod:Panoya kopyala
inxi -G Graphics: Device-1: NVIDIA TU117M [GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q] driver: nouveau. v: kernel Device-2: AMD Cezanne [Radeon Vega Series / Radeon Mobile Series] driver: amdgpu v: kernel. Device-3: Quanta HP Wide Vision HD Camera driver: uvcvideo type: USB. Display: wayland server: X.Org v: 23.2 with: Xwayland v: 23.2.0 compositor: Hyprland driver: X: loaded: modesetting unloaded: vesa. dri: radeonsi gpu: amdgpu resolution: 1920x1080~60Hz Message: No known Wayland EGL/GBM data sources. API: EGL/GBM