Dostlar ara ara server side olsun desktop olsun Debian, Ubuntu ve Fedora-based dağıtımlar kullandığım oldu ama desktop tarafında hepsiyle olan tecrubem toplasanız en fazla 3-4 aydır. Cabuk oğrenen, terimleri ve olayı kavrayan biriyim ve base vanilla Arch kurmak istiyorum. Sebebi ise her şeyi kendim secmek, puruzsuz bir deneyim elde etmek ve en son guncellemeleri almak istiyorum. Kullanma amacım oyun ve genel sıradan kullanım. Windows bıktırdı artık. Verilerim de guvende olsun istiyorum bu yuzden NSA ve CIA honeypotu olan servisleri kullanmayacağım.

Velhasıl, Arch base kurulumu icin standart kurulum mu onerirsiniz yoksa archinstall, archfi, anarchy vb. kurulum yardımcıları mı kullanmamı onerirsiniz? Yani eğer standart kurulum ile hicbir fark olmayacaksa ve bana gereksiz bloat vermeyecekse yani birebir aynı şey olacaksa zaman kaybetmek istemem acıkcası. Ama standart kurulum onerirseniz de yaparım cunku oğrenmeyi seviyorum. Vanilla base Arch kurmanın en iyi yolu nedir? Standart kurulum icin zaten 3-4 kez sanal makineda antrenman yapmadan girişmeyeceğim. Standart kurulum yapmam da ısrarcı iseniz sebebini de soylerseniz sevinirim cunku dediğim gibi oğrenmeyi seviyorum.