Merhaba, kısa bir sure once Linux Mint'dan Arch Linuxa geciş yaptım ama biraz araştırdığımda Arch'ın stabil olmadığı, her guncellemede coktuğu vb. eleştirileri ile doku olduğunu gordum. Genel olarak Debian dağıtımı cok stabil deniyor ve denemek istediğim 2 dağıtımdan biriydi debian. Archı başta deneme amaclı boşta olan 30 gb bolume kurmuştum fakat cok memnun olduğumdan temelli gecmek istiyordum. Once Linux Mint'ı sildim. Sonrasında OpenSuse ve Debianı denedim.

Archtan daha memnun olduğumdam vaz gectim bu ikisinden fakat grub'da Arch Linuxu bir turlu getiremedim. Archı kurarken ek olarak boot icin de bir bolum kuruyoruz, ondan olduğunu duşunuyorum ama onu nasıl tekrardan bağlayabilirim bilemedim. İnternette Kod:Panoya kopyala
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

gibi şeyler de denedim hatta terminalde Arch Linux found yazıyor fakat Grub Customizer'de gozukmuyor Arch. Ek olarak tamamen Arch linux kurmak istiyorum tum diskime fakat bunu nasıl yapabilirim. Daha once hic timeshift kullanmadım, Archda yaptığım değişiklikler gitsin istemiyorum. Timeshiftde yedek almak icin diskin bir bolumunu ayırmam mı lazım?