Dunyanın en iyi yuzuculerinden Florance Chatvvik 4 Temmuz 1952'de Pasifik Okyanusu'na dalarak Kaliforniya'ya doğru yuzmeye başlar. Eğer bu denemesini başarıyla tamamlarsa bunu yapan ilk bayan yuzucu olacaktır. Ancak o gun yoğun sisten dolayı goz gozu gormuyordu, su aşırı derecede soğuktu. Bu zor deneme bircok insan tarafından televizyonlardan dakika dakika seyrediliyordu. Saatler ilerliyor, bir taraftan yorgunluk, bir taraftan soğuk... Chatvvik icin dayanılmaz bir durumdu. Bu zorlu yuzuşe 15 saat dayandıktan sonra artık devam edemeyeceğini duşundu ve kendisini sudan cıkarmalarını istedi. Yakındaki teknede bulunan annesi ve antrenoru karaya yaklaştığını belirterek yuzmeye devam etmesini soylediler. Ama Chatvvik başım kaldırıp Kaliforniya sahillerine baktığında tek gorebildiği, yoğun bir sis tabakasıydı. Annesi ve antrenorunun "yakın" dedikleri yer gozukmuyordu bile.' Herhalde kendisini cesaretlendirmek icin boyle konuştuklarını duşundu. Daha fazla dayanamayacağını belirterek sudan cıktı. Dinlenip kendisine geldikten sonra gazetecilerin "Kıyıya cok az bir mesafe kalmıştı, nicin biraz daha dayanmadınız?" sorusuna "Bakın, mazeret bulmak icin soylemiyorum ama karayı gorebilseydim başarabilirdim!" cevabını verdi. Su yuzeyine cıkmak icin yuzduğu mesafenin karaya varmak icin yuzmesi gerektiği mesafeden pek de az olmadığını farkettiğinde gec olmuştu. Chatvvik'in pes etmesi ne yorgunluktan ne de soğuktandı. Sis yuzunden karayı goremediği icin hedefine ulaşamayacağım duşundu ve yuzmekten vazgecti. Kendisi iki ay sonra aynı mesafeyi yuzerek gecmiş ve rekor kırmıştır. Evet, gercekci bir bakış acısıyla, akıl mantık cercevesinde, imkÂnlarımız olcusunde sectiğimiz hicbir hedef ulaşılmaz değildir. Yeter ki biz varacağımıza inanalım.