SBS'de Başarıyı Yakalamanın İpucları diye konum var ama biraz daha acıklamalı ve detaylı anlatacağım.
SBS'den 444 Yerleştirme puanı aldım oturduğum ilcedeki 1. Ankara'da 11. lisede okuyorum. Ben bu yazacaklarımın coğunu yapmadım acıkcası. Ama bunları uygulasaydım eminim +470 uzerine cıkardım. Konuya donelim:
1- Kesinlikle, sevgili ayaklarını bırakın. Ergenliğe yeni girmiş bireylersiniz ve birine aşık olabilirsiniz. Ama bu duyguları cok guclu yaşarsınız. Ve nasıl olsa da ilkokul aşkı olduğu icin %99 biticidir. Kendi biter ve eğitiminizi de batırır. 6. sınıfta kız arkadaşım falan yoktu ve o sene calışmadan 457 aldım. Ama 7. sınıfta cok buyuk bi hata yapıp kızlarla ilgilendim ve o senenin sınavından da 434 aldım. Duşunun nasıl etkiliyor dersleri.
2- Konu anlatımlı kitap alın ancak 'Tum dersler' almayın. Tum dersler kitaplarında konulara yuzeysel değinip geciyorlar. Belki daha ucuza gelebilir ama size birşey katmaz. 4 ders icin ayrı ayrı kitaplar alın. Tavsiyem Anafen, guvender ve zambak yayınlarını tercih etmenizdir.
3-Yaprak test alın ve cozun. Ben alırdım ama cozmezdim. Sus gibi durmasın masanızda soruları cozun. Hatta 2. yaprak testi alın. Yine Anafen, guvender ve zambak yayınlarını tercih edebilirsiniz.
4- 8. sınıf oğrencileri arkadaş kurbanı olmayın! Bu cok onemli hemde cok. Arkadaşınız lafını bilen duzgun insanlar olsun. Ders calışmayan biri de olsa size mani olacak birisi olmasın.
5- Oğretmene artislik yapmayın. Doverim, dalarım, arabasını cizerim yok evini basarım falan diye laflar etmeyin. Bu sene iyi bir ortalamayla mezun olursanız SBS de iyi bir puan getirir. Benim notlarım yuksekti, SBS de 15 puan eklendi. 22 puan eklenen arkadaşlarım vardı. Ve şunu da belirteyim aynı lisede aramızda '1 PUAN' fark olan arkadaşım 172. sıradan ben 124. sıradan girdim. Duşunun 1 puanın bile ne kadar onemi varken 15-20 puanın neler getirmeyeceğini?
6- Sınavda KESİNLİKLE SON DAKİKAYA KADAR surenizi kullanın. Ben sınavımı bitirip yapamadığım 2 matematik sorusuna yoğunlaşmıştım, cozmuştum ve en son ben cıkmıştım. Eğer o soruları cozmeseydim şuan okuduğum liseyi kazanamayacaktım. (1 mat sorusu takribi 5 puan. 2*5=10 puan. 1 puanın onemli olduğu şeyde 10 puan.)
7- Gunluk ders tekrarı ve test cozumu yapın. Aklınızda kalsın.
8- Anadolu Lisesi duşunenler kesinlikle İngilizceyi iyi kavramaya baksınlar hergun tekrar etsinler. Biz şuanda hergun ve haftada 8 saat inglizce goruyoruz, 4 saat de matematik..
Kendimden ornekler verdim ki aklınızda belirli birşey olsun. 10 maddeye tamamlayacağım. Şimdilik puf noktalar bu kadar.
KENDİ YAZIMDIR. ALINTI YAPARKEN KAYNAK BELİRTMEZSENİZ; 'CALINTI' YAPMIŞ OLURSUNUZ.
İyi forumlar..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- SBS'de Başarıyı Yakalamanın İpucları -2- [009utku Farkıyla]