Merhabalar,
1 haftadır sanal sunuculara merak sardım. Oralara dosyalar indiriyorum, oluşturuyorum.
AWS (Amazon Web Services) uzerinden Ubuntu 20.04 sanal bir sunucu kurdum.
Bu sunucuya oluşturduğum dizindeki bir dosyayı, kendi bilgisayarıma indirmek istiyorum.
Bunun icin şu komutu denedim:
[email protected]:~# scp -i private_key.pem [email protected]:/DOSYAM/CMakeLists.txt /root/downloads
scp komutu ozellikle AWS gibi sunucularda Private Key istiyormuş. Bu yuzden sunucunun bana verdiği key dosyasını (pem dosyası) İndirilenler klasorune indirdim.
Key dosyamın ismi: private_key.pem
İndirmek istediğim dosya yukarıda anlaşılacağı uzere bir txt dosyası. Bu komutu girdikten sonra boyle diyor:
Kod:Panoya kopyala
Warning: Identity file private_key.pem not accessible: No such file or directory. [email protected]: Permission denied (publickey).
Bana yardımcı olabilecek var mı acaba bu konuda?
(X harfleri guvenlik acısından bilincli olarak koyulmuştur.)
Not: İndirmek istediğim yerel bilgisayarın işletim sistemi Windows 7.
Cem KARADEMİR dedi:
Merhabalar,
1 haftadır sanal sunuculara merak sardım. Oralara dosyalar indiriyorum, oluşturuyorum.
Bu sunucuya oluşturduğum dizindeki bir dosyayı, kendi bilgisayarıma indirmek istiyorum.
[email protected]:~# scp -i private_key.pem [email protected]:/DOSYAM/CMakeLists.txt /root/downloads
scp komutu ozellikle AWS gibi sunucularda Private Key istiyormuş. Bu yuzden sunucunun bana verdiği key dosyasını (pem dosyası) İndirilenler klasorune indirdim.
İndirmek istediğim dosya yukarıda anlaşılacağı uzere bir txt dosyası. Bu komutu girdikten sonra boyle diyor:
Warning: Identity file private_key.pem not accessible: No such file or directory. [email protected]: Permission denied (publickey).
Genişletmek icin tıkla...
Galiba sorunumu cozdum. Oncelikle root kullanıcısında iken guncellemeleri ve yukseltmeleri yapıyoruz:
apt-get update
Cem KARADEMİR dedi:
Merhabalar,
Galiba sorunumu cozdum. Oncelikle root kullanıcısında iken guncellemeleri ve yukseltmeleri yapıyoruz:
apt-get update
Genişletmek icin tıkla...
apt-get upgade
Ardından sunucumuzu dış erişime acmamız gerekiyor:
cd /etc/ssh
nano sshd_config komutlarını yazıyoruz.
Karşımıza gelen akışta bilgisayarımızın yon tuşlarını kullanarak aşağıya geliyoruz.
"#PermitRootLogin pass__root" kısmını bularak şu şekilde duzenliyoruz:
PermitRootLogin yes (Başındaki kare sembolu de silinecek).
Yine yon tuşlarıyla aşağıya inerek:
"PasswordAuthentication no" kısmını bulup:
PasswordAuthentication yes şeklinde duzenliyoruz.
Ctrl + x yaparak kaydediyoruz. Cıkan ekran yes diyerek onay verip işlemi tamamlıyoruz.
service sshd restart komutuyla sistemi baştan başlatmış oluyoruz.
Sunucumuz icin bir şifre alacağız:
passwd root komutuyla bir şifre alıyoruz.
İşlemimiz tamamlandı. Ben WinSCP programı kullanarak sunucuma masaustunden erişim sağlıyorum. Farklı programlar da mevcut.
Programa yeni giriş yaparak IP kısmına sunucumuzun adresini, Port 22 standart, kullanıcı adına root ve şifremizi de girerek sunucumuza giriş sağlıyoruz.
Umarım tam olarak anlatabilmişimdir. İyi sosyaller.
Dosya Ekleri haydaaa.jpg 111,8 KB · Goruntuleme: 31