İki gun once HP Pavilion G6-2212et bilgisayarıma Dual Boot şeklinde Ubuntu 20.04 LTS yukledim. İlk actığımda yaklaşık 400 MB'lık bir guncelleme bildirimi geldi ama ben birkac uygulama kurup oyle reboot atmak istediğim icin daha sonra hatırlat dedim. Klavye sorunsuz calışıyordu. İstediğim uygulamaları kurduktan sonra ayarlara girip guncelledim ve reboot attım ve acıldığında klavye calışmıyordu. Denemek icin Windows girip orada denedim ama klavye garip şekilde orada da calışmıyordu. Ben de aygıt yoneticisine girdim, Laptop'un klavyesi gizli aygıtlarda gorunuyordu. Surucu guncellemesi, cihazı kaldır falan denedim ancak işe yaramadı. Klavyenin donanım olarak bozulduğunu duşunmuyorum cunku reboot attıktan sonra bozuldu ve Caps Lock, ucak modu ışığı yanıyor ve bilgisayarı actığımda ekran parlaklığını kısma ve acma tuşları olan F2 ve F3 calıyor ta ki başka bir tuşa basana kadar. Başka bir tuşa bastıktan sonra onlar da calışmıyor.

Şu anda USB ile bağladığım bir klavyeden yazıyorum.

İki gundur yabancı forumlarda ve Reddit'te cozum arıyorum ancak bir şey bulamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.