Hazret-i İsa (a.s.) sanki kendisini bir arslan kovalıyormuşcasına kimden kacıyordu? Ona bu halini soranlara ne cevap verdi? Nasıl tavsiyede bulundu? İbretlik kıssa...Hazret-i İsa (a.s.) sanki kendisini bir arslan kovalıyormuş gibi canhıraş bir şekilde kacıyordu. Adamın biri, bu hÂle hayret ederek ardından koştu ve şoyle seslendi:
“–Hayrola, urkutulmuş bir kuş gibi cırpına cırpına nicin ve nereye kacıyorsun? Arkanda kimse yok!”
İsa -aleyhisselÂm- o kadar hızlı koşuyordu ki, acelesinden adamın suÂline cevap veremedi. Onun bu şekilde kacışını merak eden adam, nihayet ona yaklaştı ve tekrar sordu:
“–Ey Rûhullah! Senin bu kacışın benim icin bir muamm oldu! Kimden kacıyorsun?”
Bunun uzerine Hazret-i İsa;
“–Ahmaktan kacıyorum ahmaktan!.. Git bana mÂni olma ki, kendimi kurtarayım!..” diye karşılık verdi.
Bu sefer adam;
“–Sen nefesi ile korlerin ve sağırların şif bulduğu «Mesîh» değil misin?” diye ona mûcizelerini hatırlattı ve bu kacışın hikmetini sordu.
İsa -aleyhisselÂm-;
“–Evet ben İsm-i Âzam ’ı sağır ve kore okudum; onlar iyileştiler. Oluye okudum, dirildi.
Fakat o duÂyı bir ahmağın kalbine şefkat ve merhametle binlerce defa okuduğum hÂlde fayda vermedi. O ahmak, katı bir taş kesildi; lÂkin ahmaklığından vazgecmedi. Corak bir kum oldu da, ondan bir ot bile bitmedi!” dedi.
Bu sozleri duyan adamın hayreti daha da arttı ve merakla Hazret-i İsa ’ya sordu:
“–İsm-i Âzam bu kadar şeye tesir edip şif verdiği hÂlde nicin ahmaklığa tesir edememiştir? HÂlbuki diğerleri de bir hastalıktır; onlara dev olup da buna olamayışının sebeb-i hikmeti ne olabilir?”
İsa -aleyhisselÂm- cevap verdi:
“–Ahmaklık, kahr-ı ilÂhî olan bir hastalıktır. Diğerleri ise korluk gibi kahr-ı ilÂhîye uğramayan ibtilÂlardır. İbtil da bir hastalıktır; ancak sadece mubtelÂsına acınır. Ahmaklığa gelince o da bir hastalıktır, lÂkin ekseriy başkasını yaralar ve zarar verir.”
Bu hazin hamÂkatten kurtulanlar, omur sermÂyelerini ebedî hayatı kazandıracak en bereketli faaliyet olan hidÂyet ve tebliğ gayretlerine bezlederler.
Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Hidayetlere Vesile Olmak, Yuzakı Yayıncılık
BENZER HABERLER İMANIMIZIN GUCUNU GOSTEREN AMEL BİR KASE SUT HİDAYETE VESİLE OLDU KRALLIĞIN İSLAM'A GİRMESİNE VESİLEN OLAN DAVRANIŞ OSMANLI'NIN HEDEFİNİ ORTAYA KOYAN VASİYET BİR MİLLETİ YUKSELTEN VE ALCALTAN SEBEP OSMANLI'DA ADALET ANLAYIŞINA GUZEL BİR ORNEK UC TURLU İNSAN ALLAH ’TAN UZAKTIR GERCEKTE KİM GUCLU KİM ZAYIF? HZ. İSA'NIN KACTIĞI BU KİMSELERDEN SİZDE KACIN! AHİR ZAMAN PROPAGANDALARINA KARŞI EN GUZEL VAZİFE
İslam ve İhsan
EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANİL MUNKER YAPAN KİŞİLERİN BİLMESİ GEREKEN HADİS