Peygamber Efendimiz'in bir Kur'Ân meclisinde yoksul muhÂcirlere verdiği mujde...Ebû Saîd (r.a.) anlatıyor:

“MuhÂcirlerin fakirlerinden bir grupla birlikte oturmuştum. Bunlardan bir kısmı, (butun vucûdunu orten bir elbisesi olmadığı icin) diğerleri(nin karaltısından istifÂde) ile iyice ortunmeye calışıyorlardı. O sırada bir kimse de bize Kur ’Ân okuyordu. Derken ResûlullÂh cıkageldi ve yanımızda durdu. AllÂh'ın Resûlu ’nun gelmesi uzerine Kur ’Ân okuyan kimse okumayı kesti. ResûlullÂh da selÂm verdi ve:

«–Ne yapıyorsunuz?» diye sordu.

«–Ey AllÂh ’ın Resûlu! O hocamızdır, bize Kur ’Ân okuyor. Biz de AllÂh TeÂl ’nın kitÂbını dinliyoruz.» dedik.

Bunun uzerine Efendimiz:

«–Ummetim arasında, kendileriyle birlikte sabretmem emredilen kimseleri yaratan AllÂh ’a hamd olsun!» buyurdu.

Sonra AllÂh'ın Resûlu, kendisini bizimle aynı seviyede tutarak ortamıza oturdu. Eliyle işÃ‚ret edip:

«–Şoyle (halka yapın!)» buyurdu.

Cemaat hemen etrÂfında halka oldu ve yuzlerini O ’na doğru cevirdi. NihÂyet ResûlullÂh, bizlere şu mujdeyi verdi:

«–Ey yoksul MuhÂcirler, mujdeler olsun! Sizlere KıyÂmet gununde tam bir nûr mujdeliyorum. Sizler Cennet'e, insanların zenginlerinden yarım gun once gireceksiniz. Bu yarım gun, (duny gunleriyle) beş yuz sene eder.»” (Ebû DÂvûd, İlim, 13/3666)

Bu da sabır ehli fakirlerin mukÂfÂtı…

Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Faziletler Medeniyeti 1, Erkam Yayınları

HESAPSIZ VE AZAPSIZ CENNETE GİRECEKLER

https://www.islamveihsan.com/hesapsiz-ve-azapsiz-cennete-girecekler.html
İslam ve İhsan