3 gundur bu sorunla uğraşıyorum ama uğraşması zevkliydi ondan buraya yazmadım ama en sonunda sınır bozucu olmaya başladı, neyse en baştan başlıyorum.

Bilgisayarıma Ubuntu kurmak icin USB hazırladım sonra gerekli şeyleri yapıp kurulum ekranına geldim sonra soruları cevapladım (secenekler, kimsiniz vb.). Sonra devam edip kuruluma başladım kurulum sorunsuz gecti galiba masaustu bile acılmıştı (acılmaması da cok buyuk bir ihtimal şu an ikisi arasında kaldım) ve yeniden başlatma gerektiğini soyledi ve yaptım ama acıldığında Ubuntu yazan ekranda takılı kaldı, bekleme ekranı sandım ama değilmiş cunku cok uzundu. Ondan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve hic sorunsuz sistem acıldı ve masaustune geldim fakat dil ingilizceydi, ben Turkce secmeme rağmen sonra biraz kullandım ilk İngilizce olduğunu gorunce iyi hissetmedim ve sonra İngilizce olduysa dosyalar bozulmuştur diye duşundum icime bir kurt duştu. Sonra o kurt buyudu ve en sonunda yeniden kuruluma başlama kararı aldım (format) ve yaptım. Sonra kurum başladığı ekrana yine geldim bekledim bekledim ama sonra bir şey fark ettim, yukleme devam etmiyordu. Sonra fare imlecindeki donen simgede durmuş fareyi kipirdattigimda da kipirdamadigini gordum ve yeniden yeniden başlattım (restart). Aynı şeyi tekrar yaptım ama yine dondu ve sonra yine restart sonra USB'den dene seceneğini denemek istedim ve gayet iyi calıştı. Bayağı uzun gezindim orada sonra ya ben cıkmıştım ya da orası da donmuştu. Yeniden kurulum yapmaya calıştım ama yine dondu. Sonra tekrar tekrar denedim ve yine dondu sonra yeniden USB'den deneyi sectim ama orada da bir sure sonra dondu (bu sefer kesin). Sonra sayısız kez yeniden kurulum yapmayı denedim ama yine ve yine hala yukleme ekranında donuyordu. Sonra yeniden USB'den actım busefer cok cabuk dondu sonra acılırkenki klavye simgesinin olduğu kısımda herhangi bir tuşa tıkladım ve menuyu actım (yeni oğrenmiştim) oradan F6'yı secip apci-off ve nomodesetı sectim ("X" işareti oldu) sonra ESC ile kapatıp Ubuntu'yu kur seceneğine actım ama bu sefer de dondu ama bu sefer klavyede Caps Lock vb calışıyordu (USB ile denemede veya kurulum yuklenmesinde donduğunda klavyede Caps Lock benzeri tuşlara bastığımda klavyedeki uyarı ışığı yanmıyordu). Sonra yeniden başlattım ve yeniden o menuyu actım aynılarını yapıp ESC ile cıktım ama işe yaramaz. Sonra o menuye yeniden gitmek istedim ama acılmadı. 2-3 kez yeniden denedim ama yine olmadı. Sonra gidip kurulumu yeniden başlattım donana yine restart attım bu sefer acıldı. Aynı ayarları yapıp bu sefer F10 ile bilgisayarı kapatıp yeniden actım ise yaramadı. Yeniden o menuye girmek calıştım olmadı, ben de yeniden kuruluma gidip donunca yeniden başlattım ama bu sefer yine calışmadı. 2-3 kere yeniden kuruluma gidip denedim olmadım sonra yarın actığımda menuyu acabildim ayarları yaptım sonra ama yine olmadı. Bir ara grub giye bir yer acıldı yazı yazabiliyorduk, taşkale bir şey yazıp entere basınca da İngilizce boyle bir dosya yok gibi bir şey yazıyordu sanırım ama değilse bile icinde file kelimesi vardı. CTRL alt F1-F2 diye bir şey varmış onu denedim kurulum menusundeyken bakın "menusundeyken" diyorum yukleme ekranında değil. Bu sefer ta en başta dediğim kimsiniz gibi soruların sorulduğu yere girmeden onceki USB'den dene veya bilgisayara kur yazan yerden bahsediyorum ama orada da komut yeri geldi ama grub yazmıyordu. Sonra kapattım ve sayısız defa yeniden kurulum yapmayı denedim sonra sıkılıp USB'den acıp dolaştım ama bazen hemen donup bazen gec donuyordu. Sonra 5-6 kez yeniden denedim kurulum yapmayı ama yine olmadı (dondu). Bu yuzden sizden yardım istiyorum. Zaten canım sıkılıyor yarın sorunu giderip direkt kullanmak istiyorum sistemi (tum gereksinimler var).

Şimdiden teşekkurler.