Merhabalar Technopat ahalisi. Bir sure once Ubuntu tabanlı bir dağıtım kurdum ve denemek maksatlı 16 GB gibi bir alan vermiştim ancak oldukca sevdim ve bunu artırmak istedim.
Ancak yapamadım.
Şimdi ekran goruntulerimi ekliyorum, umuyorum ki sorunumu elimden geldiği kadar iyi anlatırım.
Ekran Goruntusu 1: Burada /dev/sda3 ve ext4/ olarak gorunen, genişletmek istediğim parca. Genişletirken kullanacağım parca ise unallocated isimli 20.97 GB'lık parca. (Oyun, film vb indirmeyeceğim icin bu kadarın yeteceğini duşunuyorum.)

Ekran Goruntusu 2: Unallocated(20.97 GB) parcaya sağ tık atıp "New" sececeğini sectiğimde bu hatayla karşılaşıyorum, sanıyorum ki 4 ana parcadan daha fazlasını yaratmak mumkun değildir diyor ve acıklamasını yapıyor.

Ekran Goruntusu 3: İstediğim parcaya sağ tık atarak "Resize/Move" dediğimde boş parcayı arttırmak icin goremiyorum. Ancak NTFS sisteme eklemek istediğimde buna gayet musaade ediyor sistem.

Ozet ve soru: Bu 20 GB'lık kısmı format vb atmadan bu halihazırda kullandığım parcaya eklemem mumkun mudur?
Şimdiden teşekkurler.