Merhaba arkadaşlar. Dun Ubuntu kurdum. NVIDIA ekran kartım tanınmamışken herhangi bir yırtılma soz konusu değildi cunku Intel ekran kartım ile goruntu veriyordu sistem. Ardından NVIDIA surucusunu yukledim ve iki monitorumde de yırtılmalar meydana gelmeye başladı. İnternette bir turlu cozum bulamadım. Onlarca farklı forumda onlarca farklı cozum sunulmuştu. Bir coğunu denedim ancak sadece bir yontem ile sonuca ulaşabildim. O sonucu da ihtiyacı olanlar icin Technopat Sosyal'de paylaşmak istedim. Daha fazla uzatmadan başlayalım.
İlk olarak, /etc/modprobe.d konumuna gidiyoruz. Boş bir alana tıklayarak bulunduğumuz klasoru terminal ile acıyoruz.
Ardından aşağıdaki gorselde olduğu gibi. Konumun mavi ile betimlendiğini gorduğumuzde dosya icinde terminal ile işlem yapmaya hazırız.
Terminale sudo touch zz-nvidia-modeset.conf komutunu girerek mevcut konum icinde yeni bir dosya oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz dosyada değişiklikler yapmak icin Terminale sudo -H gedit zz-nvidia-modeset.conf komutunu girdikten sonra dosya acılıyor. Dosyanın icine
#enable prime-sync options nvidia-drm modeset=1
komutlarını girdikten sonra dosyayı kaydederek kapatıyoruz. Terminal'e exit yazarak Terminalden cıkıyoruz. Terminali yeniden acıp, sudo update-initramfs -u komutunu girip işlemin bitmesini bekliyoruz. Sistemi yeniden başlatıyoruz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Rehberi okuduğunuz icin teşekkurler.
Not: Herhangi bir veri kaybından şahsım ya da Technopat.net sorumlu değildir.