25 yaşındaki Singapur vatandaşı Budist Kane Lim, Musluman olarak ''Yusuf'' ismini aldı.Bursa Muftuluğu'ne başvuran Kane Lim, İl Muftusu İzani Turan'ın katıldığı ihtida toreninde Kelime-i Şehadet getirerek Musluman oldu. Kane Lim'in arkadaşı Abdulcelil Bayar, yaptığı acıklamada, İstanbul'da oğrenci olduğunu ve yaz tatili icin Singapur'a gittiğini soyledi. Burada Kane ile tanıştığını kaydeden Bayar, ''Orada Emirsultan Vakfı'nın şubesine gittim. İslamiyet'i anlatmak icin calışmalar yapıyorduk. Kane ile orada tanışıp arkadaş olduk. Oruc tutmak istediğini ve İslamiyet'e ilgisinin olduğunu soyledi. Birlikte oruc tuttuk, teravih namazlarına gittik.'' dedi.

Bir otistik tedavi merkezinde gorevli Kane'nin Singapur'da yaşarken camiler ve İslam dinine cok meraklı olduğunu anlattığını dile getiren Bayar, şunları soyledi:

''Onu İstanbul'a cağırdım. Buraya geldi ve camileri gezdik, namaz kıldık. Bir hafta sonra Musluman olmak istediğini soyledi. Ben de bunun icin yapacağı tek şeyin Kelime-i Şehadet getirmek olduğunu anlattım. Sonra Bursa'ya geldik. Ailesinin katı bir Budist olduğunu soyledi. Şefkat abidesi bir arkadaşımız, nerede bir cocuk gorsun, nerede yardım isteyen birini gorsun dayanamıyor. Ailesi İslamiyet'e merakını biliyormuş ama burada tam anlamıyla Musluman olacağını bilmiyorlar.''

Muftu İzani Turan ise ''ihtida'' toreninin ardından Kelime-i Şehadet getirerek Musluman olan Kane'ye, ''Kazanc senin kazancın. Biz de bir din kardeşi kazandık. Kardeşlerimize bir kardeş daha eklemiş olduk. Statusu, gorevi ne olursa olsun iman ettikten sonra herkes bizim dinde kardeşimizdir.'' diye konuştu.

Turan, torenin ardından Singapurlu gence Kuran-ı Kerim'in İngilizce acıklamalı mealini hediye etti.

Kaynak: yeniakit.com.tr
İslam ve İhsan