Hamallık Yaptı, Ayakkabı Boyadı ABD'den Burs Aldı""""""""""
Babasıyla hamallık yapan, ayakkabı boyayıp simitcilik yaparak okuyan Siirtli İdris, ABD'nin Brown Universitesi'nden tam burs kazandı. İdris'in en buyuk hayali ise donunce siyasete atılmak..
İdris Kara 18 yaşında... İlkoğretim 8. sınıfı bitirene dek Siirt'ten dışarıya hic cıkmadı. Yaz tatillerinde hÂl Siirt'e giden ve babası ile birlikte hamallık yapan İdris, ABD'nin en iyi 8 universitesinin oluşturduğu "Ivy League" sınıfından sekiz okuldan biri olan Brown'dan tam burs kazandı. 48 bin 600 dolar tutarında tam burs kazanan İdris, universiteyi bitirdikten sonra Turkiye'ye donup politikaya atılmak istiyor. İdris, 35'i son sınıfta 202 oğrencinin ustun ve ozel yetenekli cocuklara yatılı eğitim veren Turk Eğitim Vakfı İnanc Turkeş Ozel Lisesi'nin (TEVİTOL) yurtdışı universitelerden tam burs kazanan 8 oğrencisinden biri. Daha cok alt ve orta gelir gruplarından, IQ'ları 130'u aşan cocukların sınav ile kabul edildiği lise, tam burslu mezun ettiği oğrencilerini yine tam burslu olarak yabancı universitelere gonderiyor.
BABASI YEŞİL KARTLI...
İdris, yeşil kartlı hamal bir baba ile okuma yazma bilmeyen annenin 7 cocuğundan en buyuğu. Babası parasızlık yuzunden ilkokula gonderemeyeceğini soyleyince okul masraflarını da kimi zaman boyacılık kimi zaman caycılık yaparak karşıladı. 8. sınıftayken okul muduru, İdris'e TEVİTOL'den soz edip onun adına başvuru yaptıklarını soylemesi hayatını değiştirdi. Gecen yıl kulturlerarası oğrenci değişim programı AFS ile, bir yıl liseyi ABD'de okuyan başarılı genc, 48 bin 600 dolarlık bursla 243 yıllık tarihe sahip Brown Universitesi'ne kabul edilince "Acaba kalıp aileme mi baksam" diye kararsızlık yaşamış. Ancak ailesi "Git kendini kurtar" deyince kararını vermiş. Uluslararası ilişkiler okuyacak olan İdris hayali ise, iyi bir iş bulup ailesine rahat bir yaşam sunabilmek
Hamallık Yaptı, Ayakkabı Boyadı ................
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●73 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Hamallık Yaptı, Ayakkabı Boyadı ................