Evet! Sonunda!
Slax'in cok yetersiz gelmesi sebebiyle USB'ye başka dağıtımlar kurmak istedim.
İlk amacım Arch (ALC'i ile) kurmaktı ama maalesef USB'yi kurma alanında gorulmuyor. Sanırım "calamares" yukleme sihirbazını kullanan hicbir GUI/Linux dağıtımı kurulmuyor.
İkinci amacım Manjaro'ydu. Ama sonuc Arch'taki gibi oldu.
Sonra hatırlamadığım bir kişinin (profil fotoğrafında koca bir Ş vardı) USB'ye Linux kurma rehberinden faydalandım. Rufus'ta kalıcı bolum boyutu koymaya calıştım ama o kısma dokunulmuyordu.
Ama Manjaro'yu kurmaya kararlıydım.
Rehber: VirtualBox'u USB uzerinden başlatmak Bu rehberde anlattığım şekilde kurmayı denedim ben de.
Ama sonra tam EXT4 formatlarken VirtualBox'un hata verdiğini fark ettim. Yine durmadım.
AOMEI Partiton Assistant ile flash belleği EXT4 olarak formatladım ve kurulumu oyle calıştırdım. USB 3.1'e rağmen 3 saat kurulumu surdu.
Aslında başarmıştım. Cunku USB cidden hazır oldu.
Ama maalesef iş burada bitmedi. Acarken hatırladığım kadarıyla "/cow not found in root" gibi bir hata verdi. O da olmadı.
Artık iş cok sıkıcı olmaya başladı. Cunku Windows'u WinToGo ile 5 dakikada kurarken bu illa kurulmuyor. İnat ediyor.
Sonra son olarak (artık bıktırdı.) Ubuntu Mate denedim.
Rufus'tan kalıcı bolum ayarlanıyor fakat onu acınca Boot kısmında donup donup tekrar hata veriyor.
Ve sonra artık son umudum iki USB ile denedim. Kurulum yarım saatte bitti ve gorduğunuz gibi şu anda USB uzerine kurulu.
5GB gibi kucuk bir boyut yer kaplıyor. 32 GB flash bellek olduğu icin bu aşırı iyi bir durum bu.
Bu arada dosyalar kalıcı. Bir dosya actım, bilgisayarı kapatıp actım ve her şey aynı. Yani başarıyla kuruldu.