Bu işlerdeki tercubemi (bazı kişiler pek de tecrubeli değilsin diyebilir, farkındayım) bilin istediğim icin direk konuya giriş yapmadım. Dağıtımın websitesindeki ceviri yanlışlarına takılmayın, tamamen Yandex ceviri ile alakalı bir şey. Google ceviri bilerek kullanmadım. Ayrıca kişiye ozel bir distro olmayacak, bilginize.
Merhabalar, 2021 yazında Linux işlerine tekrar merak sardım (daha once de meraklıydım ama ozel sebeplerden dolayı 2020'de hevesim gitmişti). Daha once birkac dağıtım yapma denemem oldu ancak istediğim başarıyı elde edememiştim zaten cok da ciddi dağıtımlar da değildi (oturumdu yani). Ancak bu sefer ciddi bir şey yapmak istiyorum dedim ve ilk surumle başlangıcı atmış bulunmaktayım. Şu anda ikinci surumu geliştiriyorum ilk surum zaten oturum gibiydi yani pek de ciddi bir proje değildi yine. Ancak bu sefer cidden bir dağıtım yapmak istiyorum. Yapmayı planladığım coğu şeyi yaptım işte appımage gibi calıştırılabilir dosya uzantısı (appımage'dan ne gibi bir fark var derseniz biraz yavaş ancak programın meta bilgilerini işte programı hangi kişi/şirket yazdığı bilgilere kolay komutlarla ulaşılabiliyor) ondan sonra, kendi uygulama marketim ve guncelleme yoneticisi (apt ve Snap'den şikayetciyim o ayrı bir konu) gibi şeyleri yaptım. Onerebileceğiniz bir ozellikler varsa yazabilir misiniz? Ayrıca nasıl kullanıcı elde edebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.