Erkeğin Mars'tan, kadının Venus'ten geldiğini...
Aldatma hadisesinin, erkeğe, doğanın bir lutfu olduğunu...
Kadınların da korle yata yata şaşı kalktığını...
Bunları iyice anladık oğrendik de, ilişkiyi kadın mı bitiriyor erkek mi daha ziyade?
Yuzde olarak hangisi onde?
Uykuda bile araştırmadan duramayanların bu hususta bir calışmaları oldu da ben mi atladım acaba?
Misal, "Erkekler daha cok terk ediyor" diye bir cumle hatırlamıyorum.
Fakat benim yapmış olduğum araştırma neticesinde bu cumle cok rahat kurulabilir.
Hatta, "Sadece erkekler terk ediyor" bile diyebiliriz.
Bilmiyorum... Yanlışsa da araştırmalarımın yalancısıyım.
"Sevgilimi/kocamı/karımı geri dondur" diye buyuculerin kapısını aşındıranlar arasında kac erkek vardır sorarım size?
Ya da "Bak bakalım donecek mi?" diye akşama kadar onune gelene kahve falı baktıran kac erkek duydunuz?
Mahkemelere bir sorun... "Boşanmamakta direnenlerin ne kadarı erkek, ne kadarı kadındır?"
* * *
Yeni yetmelerin ilişkilerine bakmayın siz. O ilişkilerde kızların her biri birer kelebek misali. Kadınların ilişkiye zamkla yapışması durumu biraz daha ileri yaşlarda başlıyor.
Ve bitmiyor.
Halimiz "Olmek var donmek yok" şeklinde ozetlenebilir.
İlişki yurumez, hatta kanserleşir... Kadın terk etmez!
Erkek aldatır... Kadın terk etmez!
Aslında erkekten hic hoşnut değildir... Yine terk etmez!
Dayak yer, hakarete uğrar... Terk etmez!
Erkek acık acık "Bitti" der... Kadın terk etmez!
Nedir bu "sebatkárlığın" sebebi?
Bu bir turlu vazgecememe...
Bittiğini bir turlu kabul edememe hali nedir?
Ha, "Anadolu kadını"ndan bahsetmiyorum elbet. Onlar konu dışı. Durumları ozel onların.
Uc beş istisna dışında hepimiz dovuşmeyi, didişmeyi, kor topal surdurmeyi tercih ediyoruz.
Erkekler halbuki...
Coğu zaman ortada, yani gorunurde bir şey yokken terk edip gidiyorlar.
Sıkıldıkları icin mesela...
Kadın sıkılsa da bekliyor. Neyi beklediği belli değil.
En cok da "ozgur kız"lar terk ediliyor. "Al sana ozgurluk!" mu diyor erkek, nedir artık...
Bir kuytu meyhanede icip icip meyhaneciye dert yanan erkek, eski Turk filmlerinde kaldı. Şimdi meyhanelerde kadın kadına kafayı ceken gruplar var. Bakın bir, iclerinden en az ikisi o sıralar terk edilmiştir, onun muhasebesi yapılıyordur mutlaka.
* * *
Kadında adaptasyon sorunu mu vardır nedir... Ayrılığa adapte olamıyor. Veya yeni birine.
Ya da "bıcağın kemiğe dayanması" eşiği yuksek kadının.
Her neyse... Kadın terk etmiyor. Ve de "terk edilemiyor".
Fakat kabahat yine erkekte. İclerinden "adam gibi adam" cıkarmakta hasis davrandıklarından, kadın yenisinin nasıl olacağını az cok tahmin ediyor, elindekiyle idare etmenin yollarını arıyor.
Pakize SUDA'dan
Kadın Terk Etmiyor (Pakize Suda'dan)
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●59 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Kadın Terk Etmiyor (Pakize Suda'dan)