Olmek uzere olan bir kimsenin son sozu “La ilahe illallah” olursa Cennete girecek mi?İnsanoğlu, hayatını bu muhtevÂda yaşamalı, olurken de kelime-i şehÂdeti tekrar ederek can emÂnetini teslim etmelidir.
Hazret-i Omer -radıyallÂhu anh- bir gun Hazret-i Talha ’yı uzgun gormuştu. Sebebini sorduğunda, Talha -radıyallÂhu anh-:
“–Allah Rasûlu -sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- bir gun şoyle buyurmuşlardı:
«Ben bir soz biliyorum, her kim olurken onu soylerse mutlak amel defteri icin bir nûr olur ve cesedi ile rûhu da o kelime sebebiyle olum esnÂsında ilÂhî rızÂya, rahmete ve huzûra nÂil olur.»
OLMEK UZERE OLANLARA “LA İLAHE İLLALLAH” DEMEYİ TELKİN EDİN Ben bu sozun ne olduğunu soramadan Rasûlullah -sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- vefat ettiler. İşte bu sebeple uzgunum.” dedi. Bunun uzerine Hazret-i Omer -radıyallÂhu anh-:
“–Ben o sozu biliyorum. O, Peygamber Efendimizin, amcaları (Ebû TÂlib ’in) soylemesini arzu ettikleri «LÂ ilÂhe illÂllah» cumlesidir. Rasûlullah eğer amcaları icin bundan daha kurtarıcı bir soz bilselerdi, muhakkak onu soylemesini isterlerdi.” dedi. (İbn-i MÂce, Edeb, 54. Ayrıca bkz. Ahmed, I, 6)
Rasûlullah -sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- şoyle buyurmuşlardır:
“Olmek uzere olanlarınıza «LÂ ilÂhe illÂllah» demeyi telkin ediniz!” (Muslim, CenÂiz 1, 2)
“Kimin son sozu, «LÂ ilÂhe illÂllah» olursa, o kişi Cennete girer.” (Ebû DÂvûd, CenÂiz 20/3116; Ahmed, V, 247; HÂkim, I, 503)
“Nasıl yaşarsanız oyle olursunuz, nasıl olurseniz oyle dirilirsiniz!” (MunÂvî, Feyzu ’l-Kadir, V, 663)
Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Hak Din İslam, Erkam Yayınları
İslam ve İhsan
GUNDE YUZ DEFA LÂ İLÂHE İLLALLAH DEMENİN FAZİLETİ