İmanın bir kor gibi olduğu Âhir zamanda bizler sırat-ı mustakimden ayrılmamalı, Allah (cc) ve Resulunun (s.a.v) bizlere emrettiği istikamette yurumeliyiz. İşte bu konuda dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir bir goz atalım...Dunya gunden gune nefsÂniyetle kirlenirken; egoizmle zehirlenirken; Âhireti dışlayan, adÂletsiz, merhametsiz bir karanlığa mahkûm olurken; biz –sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- Efendimiz ’in muazzam ahlÂkını, Âlemlere getirdiği rahmeti, bereketli bir yağmur gibi, insanlığa tevzî etmeliyiz.

Nitekim O –sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- buyurdu:

“Ummetim bir yağmura benzer, onu mu sonu mu hayırlıdır bilinmez. (Başı da sonu da hayırlıdır.)” (Tirmizî, Edeb, 81)

Demek ki Âhirzamanda da ashÂb-ı kiram gibi, O ’nun has talebeleri gelecek;

“Kardeşlerim…” buyurduğu muttakî Peygamber Âşıkları gelecek. Onlardan olabilmek ne buyuk bahtiyarlık!..

Bunun icin O ’nun sunnetine sarılmak zarûrî…

Zira bugun ehl-i sunnet ve ’l-cemÂat yıpranıyor.

Efendimiz;

“–Ummetim yetmiş uc fırkaya ayrılacak, bunların icinden bir fırkası ehl-i necÂt olacaktır.” buyurdu. AshÂb-ı kiram sordular:

“–YÂ RasûlÂllah! O kurtulan fırka, hangi fırka olacaktır?”

“–Benim ve ashÂbımın takip ettiği yolu izleyenler…” buyurdular. (Tirmizî, ÎmÂn,18; İbn-i MÂce, Fiten, 17)

Bugun o bozuk fırkalar iyice zuhûr etti.

Bir kısmı ahkÂm Âyetlerini -hÂşÃ‚- iptal etmeye, hukumsuz bırakmaya calışıyor.

Bir kısmı hadîs-i şerifleri inkÂr ediyor.

Bir kısmı, batıdan esen modaların tesirinde…

Rabbimiz ıslah eylesin. Bir kısmı ust kademelere kadar tırmanmış bu dalÂlet ehlinden Rabbimiz evlÂtlarımızı muhafaza eylesin.

Allah cumlemizi; Kur ’Ân-ı Hakîm ’i ve Rasûlullah –sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- Efendimiz ’in sunnet-i seniyyesini, rÂzı olduğu sûrette yaşayan ve yaşatanlardan eylesin.

Bunaltıcı Âhirzamanda, Efendimiz ’in mujdelediği o bereketli yağmurun hayırlı bir damlası olabilmeyi hepimize ihsÂn eylesin!

Âmîn!..

Dipnotlar:

1 Mufassal sûreler; Mushaf-ı Şerîf ’in son bolumu olup, tercih edilen goruşe gore 50. sûre olan Kāf ’tan itibaren NÂs ’a kadarki kısımdır. Kısalığı sebebiyle sık sık besmele ile ayrıldığı icin bu isim verilmiştir.

2 HÂdisenin tafsilÂtı icin bkz. BuhÂrî, ÎmÂn, 34, Savm, 1, ŞehÂdÂt, 26; Muslim, ÎmÂn, 8, 9.

3 HÂdisenin tafsilÂtı icin bkz. Tirmizî, Îman, 8; İbn-i MÂce, Fiten, 12.

Kaynak: osmannuritopbas.com
İslam ve İhsan