Balıkesir'in Erdek ilcesinde yaşayan 76 yaşındaki Muharrem Ozbinici, 38 yıl once yaptırdığı mezar taşını yanından hic ayırmıyor. 38 yıldır mezar taşıyla her an olumu tefekkur eden Muharrem Ozbinici'nin ilginc hikayesi...Şoforlukten emekli olan ve 1980-2002 arasında Erdek Şoforler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yapan Muharrem Ozbinici, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 1940'ta doğduğunu ve 55 yıl şoforluk yaptığını soyledi.
Halasının oğlunun 1978'de vefatı uzerine mezar taşı yaptırmak icin gittiği mermercinin kendisine de mezar taşı yapma onerisinde bulunduğunu anlatan Ozbinici, "38 yıl once mezar taşımı yaptırdım. O gunden sonra da mezar taşıyla beraber yaşamaya başladım."
Yaptırdığı mezar taşını yanından hic ayırmadığını dile getiren Ozbinici, taşı goren vatandaşların şaşırıp kaldığını ifade etti.
"Birkac yıl mezar taşım benimle yolculuk etti"
Ozbinici, mezar taşını yazıhanede, otobuste ve evinde tuttuktan sonra mezarlığa diktiğini aktararak şunları kaydetti:
"Mezar taşımı 25 yıl Erdek'te gorev yaptığım bir yolcu taşıma firmasının yazıhanesinde oturduğum koltuğun arkasında muhafaza ettim. Benim 25 kişilik kucuk bir otobusum vardı. Bu mezar taşını otobusteki şofor koltuğumun yanına koydum. Gonen, Bandırma, Erdek hattında yanımda bulundurdum. Arabaya binen, inen yolcular hep mezar taşını soruyordu. Birkac yıl mezar taşım beninle yolculuk etti. Sonunda sorulara dayanamayıp evime goturdum. Uzun bir surede evimde yanı başımda muhafaza ettim. Şimdi de yerini hazırlatmış olduğum mezar yerime diktim. Ben mezar taşımla yaklaşık 38 senedir yaşamaktan keyif alıyorum. O beni bekliyor oleceğim diye, ben de diretiyorum olmeyeceğim diye ama olunce yine mezar taşımla beraber devam edeceğiz."
Zaman zaman mezarlığa giderek kendi mezarı başında dua ettiğine işaret eden Ozbinici, toprağa girmek icin her an hazır olmak gerektiğini soyledi.
İslam ve İhsan