Bir gun, kozada kucuk bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu kucuk delikten cıkarmak icin harcadığı cabayı izledi.
Ardından sanki ilerlemek icin caba harcamaktan vazgecmiş gibi geldi ona. Sanki elinden gelen her şeyi yapmış ve artık yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi.
Boylece adam, kelebeğe yardım etmeğe karar verdi; eline kucuk bir makas alıp kozadaki deliği buyutmeye başladı.
Bunun uzerine kelebek kolayca cıkıverdi. Fakat bedeni kuru ve kucucuk kanatları buruş buruştu.
Adam izlemeye devam etti; Cunku her an kelebeğin kanatlarının acılıp genişleyeceğini ve bedenini taşıyacak kadar gucleneceğini umuyordu.
Ama bunlardan hic biri olmadı! Kelebek hayatının geri kalanını kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde surunerek gecirdi.
Ne kadar denese de asla ucamadı.
Adamın iyi niyeti ve yardım severliği ile anlayamadığı şey, kozanın kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten cıkmak icin gostermesi gereken cabanın, Yuce Yaratıcının kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına gondermek ve bu sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda ucmasını sağlamak icin sectiği yol buydu.
Bazen yaşamda tam olarak ihtiyac duyduğumuz şey cabalardır. Eğer yuce yaratıcı, yaşamda herhangi bir caba olmadan ilerlemenize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalırdık. O zaman olabileceğimiz kadar guclenemezdik. Asla ucamazdık.
Guclu olmak istedim. Ve Yuce Yaratıcı beni guclendirmek icin zorluklar yolladı.
Bilgelik istedim. Ve Yuce Yaratıcı bana cozmem icin sorunlar yolladı.
Başarı istedim. Ve Yuce Yaratıcı bana calışmam icin zek ve kas gucu verdi.
Cesaret istedim. Ve Yuce Yaratıcı bana ustesinden gelmem gereken sorunlar verdi.
Sevgi istedim. Ve Yuce Yaratıcı bana, Yardımcı olmam icin sorunlu insanlar yolladı.
İyilik istedim. Ve Yuce Yaratıcı bana fırsatlar yolladı.
İstediğim hicbir şeyi elde edemedim fakat ihtiyac duyduğum her şeyi elde ettim.
Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, zorlukların tumune goğus gerin ve onların ustesinden gelebileceğinizi acıkca gosterin.
Bir kelebeğin hayatından cıkaracağımız ders
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Bir kelebeğin hayatından cıkaracağımız ders