Şeytan bir gun buyuk bahceli, koskoca bir malikaneye girmiş. Merdivenleri cıkmış. Bir kuzu gormuş. Kuzunun boynunda bir ip varmış. Şeytan ipi cıkarmadan yalnızca biraz gevşetmiş. Kuzu ipin gevşemesiyle hareket etmeye başlamış ve malikanenin onunde bulunan aynayı gormuş.şaşırınca bir hamle yapıp aynayı kırmış.
Cıkan gurultuye evin hizmetcisi gelmiş.
"Sen ne yaptın? Ben şimdi
burayı nasıl temizleyeceğim. Evin beyi bunu duyunca kesin beni kovar," demiş ve kuzuya bir tekme atmış.Kuzu merdivenlerden duşunce ip yetmemiş ve kuzunun boynunu kesip onu oldurmuş.
Bu sırada evin uşağı gelmiş. Neler olduğunu sormuş. Kadın anlatınca "Bunu nasıl yaparsın? Bey şimdi ikimizi de kovacak. O kuzu onun icin cok değerliydi." demiş.Ve hafifce kadını itmiş.Kadın dengesini kaybetmiş ve merdivenlerden duşup boynunu kırmış.
Sesi duyunca evin hanımı gelmiş. Olanları oğrenince sinirlenmiş. Tam uşağı dovmek icin uşağa yaklaşırken uşak "Lutfen beni
bağışlayın ve beni kovmayın" diyerek diz cokmuş. Uşağın ustune hızla gelen kadın ise ona carpıp merdivenlerden yuvarlanmış ve olmuş.
Evin beyi gelip de olanları dinleyince belinden silahı cekip uşağı vurmuş.
Sonra kendi kendine "Eyvah ben ne yaptım? Bir kuzu, aynanın kırılması ve sevmediğim karım icin elimi kana bulamaya, katil olmaya değer miydi?"demiş ve silahı cekip bir kurşun da kendine sıkmış?.
Butun bu olanları bir kenardan izleyen şeytansa sırıtarak
"Ben hic
bir şey yapmadım ki. Yalnızca kuzunun boynundaki ipi gevşettim, o kadar..." demiş.