Bir kadin ben usuyorum dediginde,
bunun cevabinin;
"ustune bir sey al..."
"istersen bir taksiye binelim..."
"eve geldik zaten..."
turunden bir soz olmadigini,"usuyorum" dediginde kadinin "bana sarilsana" demek istedigini ve ona sarilmak gerektigini ogrenmek epey zamanimi aldi.
Sanirim binlerce yil boyunca isteklerini acikca soylemelerine izin verilmedigi icin "gizli bir dil" gelistirmek zorunda kalan kadinlar, bu kadar basit bir seyin erkekler tarafindan niye anlasilamadigini hic anlayamazlar.
Erkeklerin, bakkal dukkaninin arka tarafindaki salak kucuk oglana benzedigini dusunurler: "Anlayissiz ve beceriksiz salaklar." Kadinlarin bir sey soylediklerinde aslinda baska bir sey soylemek istemis olabileceklerini kendim mi farkettim, yoksa bunu bana bazen usulca, bazen sabirsizca, sozleriyle kadinlar mi ogretti simdi tam cikartamiyorum.
Sevgi ve sefkat eksikligine hic tahammul edemeyen, bunlarin "acikca" soylenerek elde edilmesinin ise elde edilenin degerini dusurecegine inanan kadinlarin niye isteklerini dupeduz soylemedikleri ise erkekler icin hep bir sirdir.
Duygularini gostermenin kadinlara ozgu bir davranis oldugunu sanan erkekler, acikca sevgilerini ve sefkatlerini gostermekten hep utanirlar.
Farkinda olmadan, onlar, bu duygularin gosterilecegi tek yerin yatak odasi olduguna inandiklarindan, kalabaliklarin icinde sevgi ve sefkat gosterdiklerinde, herkesin seyrettigi bir yerde sevisiyorlarmis hissine kapilip tedirgin olurlar.
Erkekler icin duygular, kapali yerlerde yasanmasi gereken "mahrem" seylerdir, kadinlar ise bunu hayatin her aninda yasanmasi gereken bir sey oldugunu dusunurler.
Hemen hemen hepsi gizli bir "derebeyi" olan erkekler, kadinlarin her isteginde, her talebinde bir isyan, bir baskaldiri hatta bir hakaret gorurler.
Erkeklerin bekledikleri, kadinlarin "usumeleri" ya da "acikmalari" degil, erkegin yaninda sogugu ve acligi hissetmeyecek kadar kendinden gecmis bir aska kapilmalari ve bu aski taleplerini dile getirmeyerek gostermeleridir.
Galiba o yuzden, erkegin biraz kadinsilastigi ve duygularini alabildigine ozgur biraktigi askin ilk gunleri gectikten ve erkek yeniden erkekligine dondugunde, kadinlar "usumeye" baslarlar.
Bir kadın "ben uşuyorum"dediği zaman..!!
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●45 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Bir kadın "ben uşuyorum"dediği zaman..!!