Selamlar Technopat Ailesi,
Bugun icinde actığım diğer konuma ilk dakikalardan 4-5 farklı cevap geldi, diğer forumlarda boşuna vakit kaybetmişiz Oncelikle bu forumda emeği gecenlere ve diğer uyelere teşekkur ederiz, bilişimde yeni sayılırım, acemisi değilim diyemem buradan oğrenecek cok şeyimiz var. Birkac gundur kafamı kurcalayan birsuru soru var. Bunlardan sadece birkacı:
Kali sistemini kuralı 1 hafta kadar oluyor. Oyun falan oynanmayacak, arayuz olarak herhangi bir sorun yaşamıyorum (ama nasıl?)
Sistem ozelliklerini oğrenmek istediğimde bir program kurmak istiyorum ve "unable to patch" "its not a valid directory" gibi sinir bozucu hatalarla her gece uğraştım. Biri bitti biri başladı, 7-8 farklı site gezdim ve buyuk uğraşlar sonucu cozuldu her sorun. İnternet kablosunu Virtual Box kullanırken gormesi icin 1 gece uğraştım (hala arada cokuyor). İcinde ki kurulumlardan sitelerde arayuz taraması (siber guvenlik calışmaları) yaparken, acık buldum (kendi sitemde panik yok: ) Ve internetten aldığım kurslardan uygulama ve oğrenim amaclı "expl0it" atarken sırf hata cıkarmak icin hata gosterdi resmen Bulundu diyor ama expl0iti basmıyor (vulnureability maybe not exist) (belki de boyle bir acık yok diyor: ) (E 1 saniye onceki neydi? - Sistemle konuşmalar, sinir bozuklukları) vs. vs. vs. 1 haftadır sorunlarıyla ayrı ayrı uğraştım. Donanımdan, yazılımdan midem bulandı, şu an bile bunları yazarken fenalık geldi ustatlar
OC ile uğraşırken BIOS'ta değiştirdiğim halde aktif olmayan secenekler sistem başlarken hata olarak gorunuyor, durduk yere USB Portunu cıkarıyor Dalga geciyor resmen sistem benimle.
Şuan Linux Kali işletim sistemindeyim, utorrentten bahsetmiyorum bile kurmayı denemedim bile cunku biliyorum 1 gece boyunca Utorrent'i kurmak icin sistemle mucadele edeceğime 1 saat yerine 3 saatte direkt indiririm Dosyaların hicbirini direkt acmıyor, CMD uzerinden işlem gerektiriyor (bazılarında acılıyormuş ama bende değil: )
Sitesinden HTTP ustunden indirip kuracağım fakat, C icinde hala Windows yuklu (ve artık Windows kullanmayacağım, duz-sade-tertemiz bir Linux kurulumu istiyorum), bunu USB ile doğru duzgun nasıl kurarım? Eski bir USB var, kurulumda 1 gece boyunca gormedi gene Sonra nasıl mı gordu? 100. Denemede, ne mi alaka? Bilmiyorum Bu tarz sistemin "naz yapmasıyla" (diyebilirim ancak cunku ortada bir sorun yok, ) uğraşmadan Kali'nin kendi sisteminde, (yeni alacağım-ustune 2-3 kere yazıldı bu sistem) USB'ye Kali Linux'u (tek bir guncelleme ile, her programda 7-8 farklı "source list" ile uğraşmadan) tam-full-sorunsuz yuklemeyi nasıl gercekleştiririm?
-Gorulduğu uzere BIOS ayrı sorun, aygıtlar, portlar, temassızlık ayrı sorun ve Linux ustunden oğrendiklerimle belirli bir alana gelmek istiyorum. (Meslek, Sertifika, İlgi Alanı, ve Technopatlıyız ne de olsa: ) Yani benim icin onemli, eğer butun bu sorunları yeni bir sistem cozebilecek ve sistemimde ufak sorunlar varsa ve iyi bir Linux sistemi Kali ustundeki yazılımları kullanmada -tum siber guvenlik, savunma alanında- bir yarar sağlayacaksa bir sistem toplamak isterim.
*Linux icin ayrı bir sistem toplamak yararlı mıdır? Şu an 8 GB RAM 1600 MHz / i5 2500K 3.3 GHz 4 cekirdek / ASUS P8Z68 V GEN 3 / NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti sistem mevcut.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdi den sonsuz teşekkurler.
Arkadaşlar ozetle soru şu: sağlam, sorunsuz bir şekilde Linux Kali nasıl yuklenir ? Bir arkadaş Ubuntu icin konu acmış, Rufus oneriyo fakat Kali Rufusta sorun cıkartıyo, başıma gelenler, hatalar, cozumsuzlukler vb. (o yuzden uzun uzun yazdım, ne gibi diye sorucaklar olursa diye)