.

OFKELENDİĞİNİZDE BUNLARI HATIRLAYIN
1-Hayatın komik yanlarını gormeye calışın. Hayata ve insanlara gulun. Gulmeyi ve guldurmeyi bilen ofkesine hakim olmayı da bilir.

2-Zamanın en iyi ilac olduğunu unutmayın. Şu an da duyduğunuz ofkenin kısa bir sure sonra hicbir onemi olmayacaktır. Ofkelendiğiniz de şu soruyu sormalısınız kendinize:değer mi?

3-Ofkelendiğinizde kendinizi hesaba cekin. Kendinize şu soruyu sorun: Benim hic mi sucum yok? Gercekte ne oluyor? Ne istiyorum ben?

4-Her şeyi ve herkesi sevmek zorunda değilsiniz. Ama bu sevmediğiniz şeylere ofkelenmenizi gerektirmiyor. Kızmak zorunda değilsiniz. Bırakın herkes kendi imtihanını versin. Siz de kendi imtihanınızı verin.

5-Ofke anında konuşmak hicbir şeyin cozumu değildir. Sakinleştiğinizde konuşmayı deneyin, mutlaka olumlu olacaktır. Kızdığınız şeyleri insanlarla paylaşın ve onlara sizle ilgili duygularını anlatma fırsatı verin.

6-Ne siz, ne de başkası asla mukemmel olamayacaktır. İnsanları ve hayatı olduğu gibi kabul edip, iyi olanı yakalamaya calışın. Kendinizi rahat bırakın,başkalarını da...
Her şeyden onemlisi ofkenin sorunu şu :elimize ne gececek? Bir tutam ot icin ucuruma yuvarlanmaya değer mi? Sabır ve sevgi dolu gunler diliyorum. Yaşam sevinciniz eksik olmasın....