Herkese merhaba,
Eyupsultan Belediyesi'nden Huseyin GUC. Belediyede Sistem ve Ağ Yoneticisi olarak gorev yapmaktayım.
Gectiğimiz senelerde Eyupsultan Belediyesi'nin Pardus işletim sistemine gecişi ile ilgili bir proje gercekleştirdik.
Ben bu projenin başındaydım ve projede edindiğim tecrubeleri bir kitap haline getirdim.
Farkındalığın artması adına Technopat ailesi ile de paylaşmak istedim, lutfen siz de daha cok insana ulaşabilmesi icin destek olun.
"Herkes İcin Pardus"
Bu kitap ile Pardus işletim sisteminin siyah ekranda komutlar yazılarak kullanılan bir işletim sistemi olmadığını gorecek ve her şeyin grafik ortamda fare tıklamaları ile gercekleştirildiğini okuyacak, aynı zamanda uygulamaların ayarlarının nereden ve nasıl yapıldığının detaylarını bulabileceksiniz.
Ek olarak Pardus Donuşum Projesi gercekleştirmek isteyenler icin bir proje yonetim orneği de bulunmaktadır. Aynı zamanda kurumsal bir ortamda Pardus istemcilerinizi nasıl yonetebileceğinize dair uygulamaların kurulumu ve ayarları hakkında bilgi alabileceksiniz.
Yurt dışından alınan urunler hem bilgi guvenliği hem de dış bağımlılık acısından onemli maliyetler doğurabiliyor. Ek olarak yabancı urunlere ait bir ekosistem oluşmasına zemin hazırlıyor. Pardus işletim sisteminin geliştirilmesindeki temel amaclar, bilişim alanındaki dışa bağımlılığın azaltılması, milli kaynakların yurt icinde kalmasının sağlanması ve siber guvenlik sorunlarının en aza indirilmesi olarak belirlenmiştir.
Kolaylık yerine ozgurluğu tercih edin ve Pardus kullanın!
Kitaptan bazı onemli başlıklar:
Pardus'un Kurulumu Pardus'ta Masaustu Ortamı Pardus'ta Dosya ve Dizin Sistemi Pardus'ta Sistem Ayarları Pardus'ta Medya ve Grafik Aracları Pardus'ta İnternet Aracları Pardus'ta Ofis Aracları Pardus'ta Yardımcı Araclar Pardus Donuşumu Nasıl Yapılır Pardus Merkezi Yonetim Sistemleri