Selam dostlar! yeni bir sorum var; fark ettim de bu soru tabii ki eskiyecek, yeni bir soru olmaktan cıkacak ve tabii ki yine gecmişe bakıp depresyona gireceğim... Her neyse soruma gecelim
(Oncelikle, buyuk harfler kısaltmaları veya uzantıları, unlem ise bağırmaktan daha cok tatlı duyguları abartmaya yonelik gosterme icin koyulmuştur mesela tiz sesli heyecandan olecekmiş gibi konuşmak )
Daha onceki attığım soruda absurt bir olayı anlatmıştım, o olayla bağlı olarak artık Pardus'a gectim. Fakat Pardus'tayken yine Windows gibi EXE dosyalarını kurmam gerektiğini fark ettim ve sanal bilgisayar yerine Wine kullanabileceğimi keşfettim. Oncelikle Wine'nı oğrendim, wine32-wine64 ve winetricks gibi şeyleri (aslında sadece bunları). Windows XP gibi gorunen arayuzleri vardı ozellikle Explorer. Bundan kurtulmam lazımdı cunku Wİndows XP pek iş gormezdi. Winetricks ile font vs indirdim fakat değişmedi ayrıca bir sorun vardı! surekli "işletim sisteminiz 64 bit ve siz 32 bit paket kuruyorsunuz!" gibi uyarılar veriyor, coğu paketi bulamıyor ve "tekrar deneyin (winetricks sha1sum mismatch rename and try again)" gibi bir mesajla sonlandırıyordu. Mount&Blade Warband, Roblox, Visual Studio ve daha nice EXE launcher olarak tasarlanan yazılımları sanal bilgisayar kullanmadan nasıl acabilirim veya Wine'da bu sorunu nasıl cozebilirim?