Bir zamanlar uzaklarda bir ulkede cok yakışıklı bir prens yaşarmış....
Ancak prens daha kucukken ulkedeki kotu kalpli cadının lanetine uğramış, ve uzerindeki bu lanet yuzunden her yıl sadece 1 kelime konuşabiliyormuş....
Mesela prens 2 kelime soyleyeceği zaman bir yıl boyunca susuyor boylece ertesi yıl da 2 kelime soyleme hakkı oluyormuş...
Bir gun bu yakışıklı ama talihsiz prens dere kenarında otururken, bir de bakmış karşıda kucuk bir kulube, ve kulubenin bahcesinde muhteşem bir kız..sacları altından daha sarı, gozleri gokyuzunden daha mavi, dudakları kirazdan daha kırmızıymış ..
Prens bu guzelliği gorunce aklı başından gitmiş, o anda vurulmuş.. ve 2 yıl boyunca konuşmamaya karar vermiş, 2 yıl sonunda kıza ;cok guzelsiniz; diyebilmek icin....
Ama 2 yılın dolduğu gun prensin icindeki bu ateş daha da buyumuş ve kıza ;size aşık oldum;demek icin yanıp tutuşur olmuş...
Boylece COK+GUZELSİNİZ+SİZE+AŞIK+OLDUM == toplam 5 kelimeyi soyleyebilmek icin, gecen 2 yılın ardından 3 yıl daha konuşmamayı goze almış....
Ve 5 yılın sonunda prens konuşmak icin hazır olduğu sırada, birden bu muhteşem guzel ve zarif kızla evlenmeyi, onu sarayının prensesi yapmayı ne kadar istediğini fark etmiş...
Boylece COK+GUZELSİNİZ+SİZE+AŞIK+OLDUM +BENİMLE+EVLENİR MISINIZ toplam 7 kelime soyleyebilmek , icin 5 yılın ardından 2 yıl daha sabretmeye karar vermiş....
Ve prens bu platonik duygularla 7 koskoca yılı tamamladığı gun, artık dunyanın en heyecanlı ve en mutlu erkeği olarak kızın yaşadığı kulubeye koşmuş....
Kız yine kulubenin bahcesinde oturuyormuş ve bir kitap okuyormuş....
Prens elindeki bir tek kırmızı gulu kıza uzatmış ve sormuş:
- COK GUZELSİNİZ, SİZE AŞIK OLDUM, BENİMLE EVLENİR MİSİNİZ?
Kız başını kaldırıp prense bakmış...... Kulaklarını orten altın sarısı saclarını geriye atmış...
... ve prense şoyle demiş
-PARDON??
Bir zamanlar
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●52 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Bir zamanlar