Namaz nedir, ne anlama gelir? Namaz ne demektir? Namaz ile ilgili ayetler.Namaz, İslÂm dînince belli kurallara gore gunde beş vakit yapılması Muslumanlar uzerine farz kılınmış olan ve İslÂm ’ın beş şartından birini teşkil eden ibÂdettir.
Turkce'ye namaz olarak tercume edilen salÂt, Arapca'da “du etmek, ovmek, tÂzim etmek” gibi anlamlara gelir. Yuce Allah namazı elli vakit olarak farz kılmış, sonra onu bir gun ve gecede yani 24 saatte beş vakte indirmiştir. Namaz, fiiliyatta beş olmakla birlikte mizanda ellidir.
Allah TeÂl şoyle buyuruyor:
“Şuphesiz ki Ben; Allah ’ım! Benden başka hic bir ilÂh yoktur. Oyleyse Bana ibadet et ve Beni anmak icin namaz kıl!” (TÂhÂ, 14)
“Ey iman edenler! Rukû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.” (Hac, 77) Âyetleri, namazın ehemmiyetinin yanı sıra mÂnÂsını da gostermektedir. Namaz, yuce Allah ile bir buluşma ve O'na munÂcÂt haline etmektir.
NAMAZ NASIL KILINIR? NAMAZIN MAHİYETİ VE ONEMİ NAMAZIN CEŞİTLERİ NELERDİR? NAMAZIN FARZLARI VE VÂCİPLERİ NELERDİR? NAMAZIN SUNNETLERİ VE ÂDÂBI NAMAZA AYKIRI DAVRANIŞLAR NAMAZIN KILINIŞI EZAN VE KAMET NEDİR? NEDEN CEMAATLE NAMAZ KILINIR? CUMA NEDİR? CUMA NAMAZI NEDİR? VİTİR NAMAZININ KILINIŞI BAYRAM NAMAZININ KILINIŞI NÂFİLE NAMAZLARIN KILINIŞI KAZA NAMAZININ KILINIŞI SECDE NEDİR? SECDELERLE İLGİLİ MESELELER İslam ve İhsan