Sağlık Bakanlığı Merkez Birimlerinde PARDUS işletim sistemine geciş (GOC) yapması uygun olan istemciler, merkezi yonetim sistemine dahil edilerek planlı ve aşamalı olarak goc ettirilmeye hazırlanıyor.
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Mudurluğu'nun sağlık personeline gonderdiği e-posta:
Değerli Personelimiz;
Pardus projesi, bilişim alanında yurt dışına olan bağımlılığın azaltılması, siber guvenliğin guclendirilmesi ve tasarruf sağlanması amacıyla kritik sistemlerin uzerinde calışabileceği, acık ve standart veri yapılarını destekleyen, kaynak kodlarının gerekli durumlarda incelenmesine imkan veren, farklı ihtiyaclara gore uyarlanabilecek esnek bir işletim sistemi altyapısı sağlamak amacıyla 2003 yılında Turkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) tarafından başlatılmış ve yurutulmektedir.
Sağlık alanındaki yenilik ve başarılarımıza, teknolojik alanlarda da başarılar ve yenilikler eklemeyi hedefliyoruz. Bu amaclar gozetilerek Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Mudurluğu olarak Sağlık Bakanlığında Pardus Gocu ‘Pardus Sağlıkta Projesi ’ başlatılmıştır. Pardus ’u bilgisayarlarımızda kullanmak uzere gerekli hazırlıklar yapılmaktadır. Bakanlık merkez teşkilatımızdan başlamak uzere ulke genelinde yaygınlaştırmak icin yol haritamız oluşturulmuştur.
Alışkanlıklarımızı değiştirmek zordur ancak imkÂnsız değildir. Bağımlılıkla mucadele yontemlerinde kullanılan ‘21 Gun Kuralı ’ alışkanlıklarımızı değiştirmek icin bir fırsattır. Biz de 21 Gun boyunca bilgisayarlarımızda Pardus işletim sistemi ile kullanarak bu alışkanlığı edinebiliriz.
Pardus goc projemizi nasıl, nerede ve ne zaman yapacağımız, hangi ilimizde ne kadar kullanıldığı ve diğer detayları Sağlık Bakanlığı | Pardus Kullanımı web adresimizde mevcuttur. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan da bizleri takip ederek calışmalarımızdan haberdar olabilir, goruş ve onerilerinizle projemize katkı sağlayabilirsiniz.
Sağlıkla kalın.
Genişletmek icin tıkla...