Kutahya Semiha Guzel Kulliye Kur ’an Kursu oğrencisi Ummahan Kalkan 62 yaşında hafız oldu. Hafızlık Belgesi İl Muftusu Huseyin Demirtaş tarafından verildi. 14 yaşında babaannesinin yanında hafızlığa başlayan ancak babaannesinin sağlık sorunları dolayısıyla hafızlığı bırakmak zorunda kalan Ummahan Kalkan yarım bıraktığı hafızlığını tamamlayarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandı.
Ummahan Kalkan ’a Hafızlık Belgesi İl Muftusu Huseyin Demirtaş tarafından verildi. Muftu Demirtaş, Kalkan ’ı azmi ve cesaretinden dolayı Kalkan'ı tebrik etti.
Cocukken bıraktığı hafızlığını tamamlama isteğinin omru boyunca icinde bir ateş gibi yandığını belirten Ummahan Kalkan, hafızlık surecini şoyle anlattı: "14 yaşımda babaannemin hastalanması sebebi ile hafızlık eğitimini bırakmak zorunda kaldım. O gunden bu gune yarım bıraktığım hafızlık eğitimimi tamamlama isteğim icimde gunden gune buyuyen bir ateş oldu.
2013 yılında bir umre ziyaretinden gelmiştim. Kutahya Muftuluğu Şevelli Kur ’an Kursunun onunden gecerken eşime ben hafızlığımı tamamlamak istiyorum dedim ve Kur ’an Kursunun kapısını caldım. O gun Ozlem Kızıldağ hocam ile tanıştım ve hafızlığa tekrar başladım. Hamdolsun 2,5 yılda hafızlığımı tamamladım. Ancak ailemin ve benim yaşadığım sağlık sorunları ve pandemi nedeniyle hafızlık tespit sınavına giremedim. Ama hastahanede dahi Kur ’an-ı Kerimi elimden duşurmedim. Pandemi sonrasında hafızlığımı pekiştirip, 2023 yılı ocak ayında hafızlık sınavına girdim. Rabbim nasip etti Hafızlık Belgesi almak nasip oldu."
Şimdiki hedefinin arapca oğrenmek olduğunu soyleyen Kalkan genclere şoyle seslendi; "Ben bu yaşımda hafızlık yapabildiysem herkes yapabilir. Benim hayattaki en buyuk pişmanlığım gencliğimi boşa gecirmemdir. Genclerimizden ricam hafızlık yapmak isteyenler ertelemesinler." dedi.
Gece gunduz demeden Ummahan Kalkan ’a hafızlık surecinde fedakarca rehberlik eden Kur ’an Kursu Oğreticisi Ozlem Kızıldağ ise; "Ben 2013 yılında Şevelli Kur ’an Kursunda oğretici idim. 2013 yılında Ummahan teyze ile hafızlığa başladık. Ummahan teyze azmi ve iradesi ile tum zorluklara goğus gerdi ve sonunda hafızlığını tamamladı. Nihayetinde 2023 yılı 1. Donem Hafızlık Tespit Sınavı”nda hafızlık belgesini almaya hak kazandı." diye konuştu.
Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan
Hafızlık Yapanlar icin Tavsiyeler (Hafızlık Teknikleri) - Ethem Cebecioğlu
Fatih Collak Hoca'dan Hafızlık Teknikleri