intel-undervolt isimli uygulamayı GitHub'dan derleyip bilgisayarıma kurdum. Uygulama işini yapması gerektiği gibi yapıyor ancak her acılışta elle yonetici izni alıp calıştırmak gerekiyor. Ben de her acılışta kendisinin uygulaması icin /etc/systemd/system klasorune undervolt.service isimli bir systemd işlemi oluşturdum;

Kod:Panoya kopyala
[Unit] Description=Undervolt Service [Service] ExecStart='/bin/intel-undervolt' apply [Install] WantedBy=multi-user.target

Bu işlemi elle calıştırınca yani systemctl start undervolt yazınca systemd cağrısı duzgun calışıyor ve kodu yurutuyor ancak yeniden başlattığımda uygulanmıyor. systemctl enable undervolt yazarak etkinleştirmeyi denedim, olumlu cıktı veriyor ancak yeniden başlatınca yurutulmuyor. Nerede hata yaptığım konusunda fikrim yok cunku systemd'yi manuel olarak hic ayarlamadım.

Eklemek istediğim notlar;
- Uygulamanın calışması icin root izni gerekiyor.
- Bilgisayarımda sudo yok, sudo ve doas'da kullanmak istemiyorum.
- Uygulamada bilgisayarım icin test ettiğim ayarlar var. Undervolt, bilgisayarımda cokme yaratmıyor. Yani sistemin başlangıcında calışması sorun olmaz.
- Debian Sid(Experimental) kullanıyorum. GNOME arayuzu mevcut. Init sistemi olarak systemd, kabul olarak bash var. Varsayılanları kullanıyorum.
- Uygulamanın calıştığını stress ile zorlarken guc tuketimine bakarak teyit edebiliyorum.