Cinnamon DE'sinde simgesine basınca acılıyordu. GNOME'de ise acılmıyor. Ucbirim'e steam yazınca şu hatayı alıyorum;

Kod:Panoya kopyala
[email protected]:~$ steam /home/cruslan/.steam/debian-installation/steam.sh: satır 124: VERSION_ID: bağlanmamış değişken /home/cruslan/.steam/debian-installation/steam.sh: satır 124: VERSION_ID: bağlanmamış değişken steam.sh[28343]: Running Steam on debian 64-bit /home/cruslan/.steam/debian-installation/steam.sh: satır 124: VERSION_ID: bağlanmamış değişken steam.sh[28343]: STEAM_RUNTIME is enabled automatically setup.sh[28411]: Steam runtime environment up-to-date! steam.sh[28343]: Steam client's requirements are satisfied

Bu değişkeni export komutuyla kendim sağladığımda ise şu şekilde oluyor;
Kod:Panoya kopyala
[email protected]:~$ export VERSION_ID=sid [email protected]:~$ steam steam.sh[28491]: Running Steam on debian sid 64-bit steam.sh[28491]: STEAM_RUNTIME is enabled automatically setup.sh[28559]: Steam runtime environment up-to-date! steam.sh[28491]: Steam client's requirements are satisfied

Sid, bullseye, buster gibi onceki debian dağıtımlarını ve boş bırakmayı denedim ancak bu şekilde kalıyor. Başka cıktı olmadığı icin ne yapacağım konusunda fikrim yok. ~/.steamdosyasını kaldırıp acınca sıfırdan guncelleme yukleniyor ancak guncellemeden sonra uygulama tekrar acılmıyor. Cinnamon arayuzunde bu sorun olmuyor fakat GNOME'da oluyor. APT'den kaldırıp yuklemeyi de denedim ancak sonuc aynı.