Debian kurdum fakat komutlar doğru duzgun calışmıyor. Neofetch kurmak istedim, ilk attığım hatayı aldım. Guncelleme yapmak isteyince de ikinci hatayı aldım.

Kod:Panoya kopyala
[email protected]:~$ sudo apt-get install neofetch Paket listeleri okunuyor... Bitti Bağımlılık ağacı oluşturuluyor... Bitti Durum bilgisi okunuyor... Bitti E: neofetch paketi bulunamadı

Kod:Panoya kopyala
[email protected]:~$ sudo apt-get update Yoksay:1 cdrom://[Debian GNU/Linux testing _Bullseye_ - Official Snapshot amd64 DVD Binary-1 20210614-03:01] bullseye InRelease Hata: 2 cdrom://[Debian GNU/Linux testing _Bullseye_ - Official Snapshot amd64 DVD Binary-1 20210614-03:01] bullseye Release Lutfen bu CD-ROM'un APT tarafından tanınması icin apt-cdrom aracını kullanın. apt-get update yeni CD-ROM'lar eklemek icin kullanılamaz Aynı: 3 http://security.debian.org/debian-security bullseye-security InRelease Paket listeleri okunuyor... Bitti E: 'cdrom://[Debian GNU/Linux testing _Bullseye_ - Official Snapshot amd64 DVD Binary-1 20210614-03:01] bullseye Release' deposunda Release dosyası yok. N: Boyle bir depodan guvenli bir şekilde guncelleme yapılamaz, bu nedenle depo devre dışı bırakılmıştır. N: Depo oluşturma ve kullanıcı yapılandırması hakkında ayrıntılı bilgi icin apt-secure(8) rehber sayfasında bulunabilir.