Xubuntu 20.04 LTS'nin ISO dosyasını indirdim ve Rufus yardımıyla USB aygıtımda yazdırma işlemini gercekleştirdim. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Boot menusunden USB aygıtımı sectim ve karşıma gelen yukleme ekranında ilk once "Try Xubuntu" seceneğini sectim. Masaustu ortamına gectiğimde Xubuntu tum suruculerimi algıladı fakat ekran karı surucusunde sorun yaşanmaya başladı. Xubuntu'yu kuramadan ekranın sol kısmı tam olarak işlevini yerine getiremiyordu.
Bu durumun ekran kartı surucusunden dolayı kaynaklandığını duşundum ve Xubuntu'yu kurmadan once bilgisayarı kapattım. Tekrardan Boot menusunden USB aygıtımı sectim ama karşıma gelen seceneklerde "Try Xubuntu (without graphics)" seceneğini sectim. Ekran kartı surucum pasif hÂle getirildi ve masaustu ortamında bir sorunla karşılaşmadım.
Ekran sorununu kurulumdan once hallettim. XFCE masaustu icerisindeki ozelliklere baktıktan sonra kurulum aşamasına gectim. Kurulum aşamasında "Ucuncu parti suruculeri yukle" seceneğini de aktifleştirdim ve kurulum sorunsuz bir şekilde hÂlledildi. Bilgisayarı yeniden başlattım ve ekran kartı surucumun hÂl daha sorun cıkardığını gozlemledim. İnternette arattığımda da bu sorunla karşılaşan kullanıcılara rastlayamadım.
Dizustu bilgisayar modeli: HP Notebook - 15-db0023nt Ekran kartı surucusu: AMD Ryzen 3 2200U Surprizbozan: Ekran kartı surucusu kurulduktan sonra