.
08 Ekim 2005 tarihinde buyuk bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalan ve yaklaşık 70 bin vatandaşını kaybeden Pakistan Devlet Başkanı General Pervez Muşerref, 24 Kasım’da bir Turk cocuğu tarafından gonderilen yurek burkan bir mektubu kendi resmi sitesinde yayınladı.”

“Kutahya’nın Tavşanlı İlcesi’nden bir cocuğun Pakistanlı depremzedelere gonderdiği, icinde 1 YTL bulunan anlamlı mektup, Pakistan Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinde yayınlandı.

Depremzedelere ‘’cuzi, ama anlamlı yardım yapan'’ bir Turk cocuğunun mektubunun aslı ve İngilizce tercumesinin yayınladığını bildirildi..

Pakistan halkını duygulandıran mektubun kim tarafından yazıldığını tespit etmek amacıyla yapılan araştırmada, mektubun Tavşanlı Postanesi’nden gonderildiğinin ortaya cıktığını anlatan Gevrek, şunları soyledi:

‘’Mektup, postanemizden Kasım ayında yurtdışı gonderim ucreti olan 800 bin lira karşılığında Pakistan’a gonderilmiş, ama uzerinde gonderenin adı yokmuş, biz de gondereni bulamadık. Ancak ağır kış koşullarında zor şartlar altında yaşam mucadelesi veren Pakistan halkına, elinde bulunan cuzi miktardaki parayı vermekten kacınmayan bu cocuğun davranışından cok etkilendik.'’

İnternet sitesinde İngilizce tercumesi de yayınlanan mektubun aslı şoyle:

‘’Ben fakir bir evin oğluyum. Babam yok, annem hasta. İki milyon ekmek paramız vardı. Bunun size bir milyonunu gonderiyorum, cunku ben bugun copten ekmek buldum. Akşam iftarı onunla yapacağız. Bu bir milyonla depremdeki cocuklara ekmek alın. Bu para helaldir. Pul parası da vereceğim icin paranın hepsini gonderemedim. Ozur dilerim.'’