Hoşgeldiniz; Selamlar, saygılar;
Bu rehberimde yeni başlayanlar icin veya yeni bir dağıtım arayanlar icin rehber hazırladım. O zaman hemen geciş yapalım.
Yeni Başlayacaklar İcin: Yeni bir Linux dağıtımı kuracaklara onerilerim:
Linux Mint - Sade ve Yeni Başlayanlar
ElementaryOS - Sade ve Kişiselleştirilebilir ve macOS Hastaları İcin
MX Linux - Sade, Kullanışlı ve Alışık Olunmadık Bir Tasarım
Home - Linux Mint Linux Mint is an elegant, easy to use, up to date and comfortable desktop operating system.
linuxmint.com
İncelikli, yetenekli ve etik olarak tasarlanmış Windows ve macOS alternatifi ⋅ elementary OS The thoughtful, capable, and ethical replacement for Windows and macOS
elementary.io
MX Linux – Midweight Simple Stable Desktop OS
NOT: Windows tasarımına alışık olanlara onerim Linux Mint olur.
NOT 2: ElementaryOS indirecekler icin bağış yapması zorunlu değildir. "Miktar Belirle" kısmına 0 yazarsanız bağış yapmadan indirebilirsiniz.
Kullandığım Dağıtımı Değiştirmek İstiyorum: Onerdiğim dağıtımlar:
EndeavourOS - Sade, Hafif, Kişiselleştirilebilir ve Arch Tabanlı
Manjaro - Sade, Kişiselleştirilebilir ve Arch Tabanlı
Arch Linux - Sade, Bilgisayar Dostu ve Kullanışlı
Fedora - Sade, Kişiselleştirilebilir ve Yenilikci
EndeavourOS A terminal-centric distro with a vibrant and friendly community at its core
endeavouros.com
Manjaro Manjaro is a Linux based distribution that can be installed as a alternative operating system on a wide range of devices.
manjaro.org
Arch Linux archlinux.org
Get Fedora Choose Freedom. Choose Fedora. Pick a flavor of Fedora streamlined for your needs, and get to work right away.
getfedora.org
Kullandığım Dağıtım Artık Hoşuma Gitmiyor: Farklı Masaustu Ortamları ve Pencere Yoneticileri vardır. Onlarca Masaustu Ortamları ve Pencere Yoneticisi arasından istediğinizi secip istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Onerdiğim Masaustu Ortamları:
KDE
XFCE
Gnome
Onerdiğim Pencere Yoneticileri:
i3wm
QTile
XOmand
NOT: Tum bu rehberde onerdiğim dağıtımların hepsi hafif ve kullanışlı dağıtımlardır. Eski bilgisayarlarda da rahat rahat calışır.
SON: Bu rehberi okuduğunuz icin teşekkurler.