İnsanlara Linux'u sevdirmek ve kolaylığından bahsetmek icin onlara yardımcı olmak amacıyla destek verelim.
Ya da benim gibi Linux'u cok iyi performans verdiği halde 2D objelerde karıncalanma olan dostlarına yardım edelim.
Daha da onemlisi doğru bilgisayar kullanıcı olmayı oğretelim. Amacımız son kullanıcıya değil her tur de kullanıcıya yardım etmek olsun.
Ama asla Linux'un mukemmel hack yonuyle ilgili yardımcı olmayalım. Cunku bu Linux'un duşunce yapısına ters. Ozgurluk bu değil cunku.
Boylece evde otururken insanlara cok guzel destek verebiliriz.
Tek başıma olsam bile boyle bir yola gireceğim. Cunku zevkli ve heyecanlı.
Ve amacım on yargıları ve Linux'a karşı sacma sapan algıları yıkmak, kullanıcıları bilgilendirmek ve kullanıcılar ile kendimi daha da geliştirmek.
Mesela LoL ve CS:GO gibi oyunları devamlı oynayan kullanıcılar bile Linux'ta oynandığını bilip gecseler harika olduklarını gorurler.
Bir ornek daha. Notebook alan son kullanıcı aslında bilmeden Windows 10'a istem dışı bir para oduyor ve bilgisayarlarını cok pahalı alıyorlar. Ben, Windows 10 Home Single Language'nin 500 TL kadar olduğunu duşunuyorum.
Ama bilincli bir kullanıcı bunu yapmaz. İşte biz burada devre girip insanları bilinclendirelim. Kendi karar versin, icinde OS olup ya da olmamasına.
Bu arada yeni cıkan (haftalar oldu da) Linux 5.7+ stabil Kernel'i kendini aşmış diyorlar. Benchmark falan xanmod Kernel'e gore iyiymiş ve sistem rahatlığı efsaneymiş diyorlar doğru mu?