Oncelikle konuda şunu belirteyim ki kullandığım testleri daha onceden kaydetmediğim ve geekbench 5 veritabanında aratmama rağmen bulamadığım icin kusuratsız konuşacağım ve test sonucu paylaşmayacağım.

Bir ay icinde uc kez surum değiştirdim. Debian 11 tabanlı ldme 5 kullanıyordum onda 5.10 cekirdeği vardı, sonrasında surumlerin eski olmasından Debian Testing'e gecmiştim onda da 5.19 cekirdeği vardı, bilgisayarımı kurcayarak bozmam ve duzeltmek format atmaktan daha zor olduğu icin yani uşendiğimden sıfırdan kurulum yaparak Debian unstable(sid) kurdum ve onda da 6.0 cekirdeği var.

Bu uc surumde de en az bir kere geekbench 5 testi calıştırdım, ldme 5'te coklu cekirdek icin 1600, Debian Testing'de 1700, Debian Sid'de 1800 puan aldım. Her surumde Linux'un kodlarının daha da iyileştirerek aynı donanımda cok daha yuksek performans sağladığını gozler onunde. Bu kucuk farklar bizim icin belki cok bir şey etmez ancak cok buyuk sunucularda cok fazla avantaj sağlayabilir. Donanımı cok kotu olanların cihazını diriltebilir. Acık kaynak kodun avantajı diyelim.