Arkadaşlar merhaba. Benim Linux kullanan birine ihtiyacım var. Basit bir ricam olacak. Elimde ASUS ZenFone 5 cihaz var (ilk cıkan ZenFone 5). Android lollipop surumu yuklu. Biliyorsunuz bu cihaz Intel işlemci kullandığı icin X86 mimarisine sahip. Ben bu cihaza Magisk kurmak istiyorum. Nasıl kurulacağını da biliyorum fakat bir yerde Linux işletim sistemine ihtiyac duyuluyor. Magisk kurabilmek icin cihazın yazılımında bulunan Boot. İmg dosyasının ayıklanması gerekiyor. Yani extract işlemi. Boot. İmg dosyasının icindeki kernel ve ramdisk dosyalarına ihtiyacım var. Fakat Magisk X86 mimarili cihazların Boot. İmg dosyasını ayıklayamıyor. Arm, arm64 gibi mimarili cihazların Boot. İmg dosyasını ayıklamak icin X'da'da ceşitli araclar mevcut, Windows'ta da calışabiliyor. X86 cihazlar icin ise araştırmalarım sonucu bir alternatif bulabildim.
GitHub - shakalaca/ZenFone-boot-tools: Tools to pack/unpack ZenFone boot (recovery) images Tools to pack/unpack ZenFone boot (recovery) images - GitHub - shakalaca/ZenFone-boot-tools: Tools to pack/unpack ZenFone boot (recovery) images
github.com
Arkadaşın birisi bu işi yapmış. Linki yukarıda. Nasıl kullanılacağını falanda anlatmış ama anladığım kadarıyla bunlar Linux kodları. Valla bu konu benim icin cok onemli arkadaşlar. Yardımcı olmak isteyen varsa Boot. İmg dosyasını paylaşayım hemen. Şimdiden teşekkur ederim.
Bu konuları sistem otomatik mi duzeltiyor yoksa editorler mi duzeltiyor. Eğer editor duzeltiyorsa onu işten cıkarın bence Ben XDA yazmıştım X'da'da olmuş.