MSI GE72 7RD laptop sahibiyim. Bugune kadar hicbir Linux dağıtımını kurmaktan ote Live USB bile calıştıramadım.
En son denediklerim:
Xubuntu -> Live USB başlatmak istedim logo geldi kapandı USB'deki yansıma bozulmuş yeni USB hazırlamam gerekti yine aynısını yaptı.
Linut Mint'de 4 -> 3 farklı secenek var NVIDIA Driver, uyumluluk modu vs hepsini denedim, nomodeset vb. de kullandım masaustu gelmedi bile CPU#4 stuck for 22S gibi sonuclar vererek takılıyor.
Manjaro KDE ve birkac surum daha -> nonfree kısmını secerek vs denedim başlatamadım bile.

En son sıkıntısız kurabildiğimi duşunduğum ama o kadar performans kaybı yaşayınca yanlış giden bir şeylerin olduğunu duşunup sildiğim surum Ubuntu 18.04.

Bu arada yazdırdığım ISO dosyaların doğrulamasını yapıyorum indirdikten sonra. Windows'ta sanal bilgisayar oluşturup da kurmayı denedim yine calışmadı, BIOS vs denen her şeyi, videolu bir suru kurulumu izledim ama anlamadığım bir şekilde hep bir problem yaşatıyor.

Sıkıntısız kullanan cok gordum ondan bana bu işin inceliği nedir anlatabilecek var mı?