Merhaba sevgili dostlar,
Bir konuda yardımınıza ve fikrinize ihtiyacım var.
Kullanmakta olduğum dizustu bilgisayara daha onceleri bir suru Linux dağıtımını, OS X86 PROjesi gibi sistemleri bircok kez kurup kaldırdım hayal meyal hatırlıyorum en son Pardus kurulumu yaptım ve ardına temiz Ubuntu kurulumu yaptım bir sure sonra Windows'a gectim.
Ancak bilgisayarımın BIOS'unda Boot sıralamasında en altta Ubuntu ve Pardus isimleri gomulu şekilde kaldı bir suru yazılım yukledim, BIOS sıfırladım, BIOS yukseltmesi ve duşurmesi yaptım ancak o iki sistem BIOS'umdan kalkmadı. Bu benim icin şu sebepten dolayı sorun teşkil ediyor şu anda bir Linux dağıtımı kurmak istediğim zaman kurulumun yarısında ( en az 20 dağıtım denemişimdir ) hata veriyor ne yazık ki hata kodunu almayı unuttum ancak on yukleyicilerle alakalı bir hataydı şu anda evde ikinci bir USB belleğim veya ikinci bir bilgisayarım olmadığı icin hata kodunu gostermek adına yukleme yapamıyorum. Yaparsam kullandığım Windows'um gidecek.
Benzeri bir sorun, hata ile karşılaşan var mı acaba cunku BIOS'umda bulunan bu iki ibareden nasıl kurtulabileceğim hakkında hicbir bilgim yok şu anda.
Teşekkur eder iyi forumlar dilerim.
Dosya Ekleri WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40 (1).jpeg 80,6 KB · Goruntuleme: 24
WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40 (2).jpeg 79,6 KB · Goruntuleme: 24
WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40.jpeg 84,3 KB · Goruntuleme: 20