MangoHud, Windows'ta kullandığımız MSI Afterburner'ın Linux'ta kullanabileceğimiz bir alternatifi. Benim hep kullandığım kolayca MangoHud yukleme yonteminden bahsetmek istiyorum. Arama motoruna MangoHud yazıp Github'daki sitesine girelim. Site icinde sağ kısımda aşağıdaki ekran goruntusundeki kısmı goreceksiniz.
MangoHud yazan kısma tıklayın. Biraz aşağıda sonu ''.tar.gz'' ile biten, en ustte duran dosyayı indirmeniz gerekecek.
Dosyayı masaustune indirin. İnen dosyayı acıp icindeki MangoHud yazan dosyayı masaustune koyun. MangoHud dosyasına girin ve bu dosya icinde ucbirim acıp ucbirime şunu yazın: ./mangohud-setup.sh install Parolanızı girip enter'a basın, cok kısa surede yukleyecek. İşlem bu kadar. Konuyu actığım tarihte MangoHud bu şekilde kurulabiliyor, ilerleyen yıllarda bu yontemle kurulabilir mi bilmiyorum. Daha iyi yontemleriniz varsa paylaşın.
Şimdi yapılandırmaya gecelim. Linux Mint'teyseniz Ev klasorunu acıp ''gorunum'' yazan kısımdan ''gizli dosyaları goster'' tikini işaretleyelim. Boylece Ev klasoru icindeki gizli dosyaları gormuş olacağız. Şimdi ev klasoru icinde bulunan .config yazan dosyaya tıklayın. Burada MangoHud yazan klasore girip boş belge oluşturun, belgenin adını MangoHud.conf olarak değiştirin. Şimdi belgeyi acın ve aşağıdaki yazıları kopyalayıp belgenin icine yapıştırın.
cpu_temp
gpu_temp
ram
fps_limit=144
Bunlar benim gormek istediğim değerler. Siz buraya farklı şeyler yazabilirsiniz. Neler yazabileceğinize MangoHud'ı indirdiğiniz Github sayfasında ''Environment Variables:'' diye yazan konu kısmından bakabilirsiniz. İşte şu kısım: