Dostlar selam. Ben normalde yaklaşık 20 senelik bir Windows kullanıcısıyım (25 yaşındayım).beni Windows ile o zamanlar benden 3 yaş buyuk kuzenim tanıştırmıştı, Windows me idi bu surum. Ben o zamandan beri genelde Windows tabanlı cihaz kullandım(Xiaomi cunku o zamanda global değildi, Nokia'nın Windows Phone'larından kullanıyordum).iyi bir donem goturdu beni Windows, taki bir yerden sonra işi batırdılar. Bugun aldığım bir karar ile Linux'a gecmeye karar verdim. Linux kullanımımı sorarsanız dunya'nın en iyi işletim sistemi (!) Pardus kullandım 1 ay mecburiyetten. Onun dışında cok bir bilgim yok Linux hakkında, birkac dağıtım biliyorum sadece. Şimdi benim kullancağım cihaz ve kullanım alışkanlıklarıma gore bir dağıtım onermenizi istiyorum. Sistem ozelliklerim şu şekilde:
İşlemci: Intel Pentium N3710.
RAM: 4 GB.
Depolama: Hi-Level 256 GB SSD.
Ekran: Intel HD Graphics.
Kullanım alışkanlıklarım:
Windows'a benzer bir gorev cubuğu olursa gercekten cok iyi olur. Daha doğrusu yatay olarak alt kısımda bulunsa guzel olur. Ofis programları (Word, Excel vb.) Kullanacağım, arada NFS'u 2 vb. oyunları acabileceğim, Wi-Fi ve ses vb. kısımlarda en az hatayı cıkartan hızlı ve hafif bir işletim sistemi arıyorum.
Şimdiden teşekkurler.