Linux başlığı altında bu konuda onlarca belki yuzlerce konu acıldığına eminim ancak ben kendim icin ozelleştirilmiş bir cevap arayışı icerisindeyim. Bilgisayar muhendisliği ikinci sınıf oğrenciyim. Yazılımla liseden beri icli dışlıyım. Bu zamana kadar linuxa gecmemiş olmamamın tek sebebi cok fazla oyun oynayan bir insan olmamdı. Artık derslerime daha fazla ağırlık vermem gerektiğini karar verdiğim icin bir linux dağıtımına gecme zamanımın geldiğini duşunuyorum. Linux'a tam bir dalış yapacağım. En kısa zamanda kendi dağıtımımı kendi bilgisayarımda derleyecek seviyeye de gelmek istiyorum.

1) Bu konuda araştırma yapabileceğim kaynak tavsiye edebilir misiniz? (technopat-stackoverflow gibi soru cevap platformları değil de dumduz bir şeyler oğrenebileceğim)

2) En kısa zamanda bir dağıtıma gecmek, ardından araştırma yapmaya başlamak istiyorum. Bir anda olsun bitsin, geri donuşu kalmasın diye. Onereceğiniz bir dağıtım var mı?

3) Bu işle icli dışlı ozelden bol bol soru sorabileceğim, sorularımdan sıkılmayacak biri var mı?

3 sorumdan herhangi birine cevap vermeniz beni mutlu eder. Bir sorum hakkında, en ufak bir bilginiz bile varsa lutfen yazmaktan cekinmeyin. Her cevap bir bilgidir ve ben alabileceğim tum bilgileri istiyorum. Şimdiden teşekkurler.