Arkadaşlar Linux tabanlı işletim sistemlerinden biri olan Arch Linux kullanmaya başladım bir hafta once. Oncelikle sistemimi belirteyim:
Anakart: Ecs A780GM-A ver 1.0 İşlemci: AMD Athlon 64 X2 4200+ (AM2 soket) RAM: 6 GB DDR2 800 MHz Ekran kartı: AMD Radeon HD 6450 OEM Bu sistem ile cok takılma yaşadım, bir donuyordu ve kalıyordu ve bir suru başka kasma problemi vardı ama aslında alışmaya başladığım sıralardı fakat bu takılmalar cok sinir bozuyor. Bazı şeyleri Arch Linux hakkında cok kaynak olmamasına rağmen oğreniyordum aslında, guzeldi yani. Dediğim gibi Windows 7 kullanıyordum ve hic bu şekilde takılmıyordu, burada farkı gordum.
1- Şimdi ise yeni bir Linux tabanlı işletim sistemi kullanmak istiyorum, oneri verebilecek arkadaşlardan oneri istiyorum.
2- Bir de neden Windows'da hic sorun yaşamama rağmen Linux'da boyle sorunlar yaşadım?
Bu 2. sorun icinde şunu soyleyeyim. Arch Linux'daki "sudo pacman -suy" komutunu terminalde birkac kere kullandım fakat hic başarıyla sonuclananı gormedim ve şu an da ise yapılacak bir şey yok diyor. Yardımlarınızı bekliyorum hayırlı gunler.